Aantal opleidingen: 142

 • SKIA Kennemerland dinsdag 12 november 2019
 • SKIA Kennemerland woensdag 13 november 2019


 • (Profielen: N&G & N&T)

  Aantal opleidingen: 80

  [HBO/WO] Defensie [HBO]


  Aangeboden door: Ministerie van Defensie te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wie wil je worden?

  Defensie is niet zomaar een werkgever. Een baan bij Defensie is een investering in je toekomst. Als militair doe je unieke werk- en levenservaring op en ontwikkel je belangrijke competenties, zoals discipline, teamgeest, flexibiliteit, stressbestendigheid en verantwoordelijkheid. Allemaal vaardigheden die je carri√®re goed van pas komen ‚Äď of die nu binnen of buiten Defensie ligt.


  www.werkenbijdefensie.nl

  [HBO] Agrotechniek [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Dronten / Wageningen.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Agrotechniek is geschikt voor studenten met een technisch hart. Als je het interessant vindt om de ontwikkelingen van nieuwe technieken (bijv  GPS) en toepassingen in de groene sector op de voet te volgen en daarnaast bedrijfskundige vakken te volgen of door te gaan in het onderwijs, dan passen deze studies bij jou!

  • Agrotechniek & management
  • Docent en kennismanager Agrotechniek

  https://www.aereshogeschool.nl/opleidingen/voltijd

  [HBO] Automotive (autotechniek) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Arnhem.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  HAN Automotive (Nederlands en Engelstalige opleidingen)

  Wil je werken aan de mobiliteit van morgen en constant bezig zijn met het ontwikkelen van techniek? Dat kan bij Automotive.  Een hbo-opleiding waarin je alles leert over nieuwe technieken voor schonere, zuinige en intelligente voertuigen. Afgestudeerden van Automotive worden hoog gewaardeerd in de internationale Automotive branche. Tijdens je studie beproef je al je theoretische kennis zo veel mogelijk in de praktijk. Dat doe je tijdens practica in een eigen laboratorium, binnen projecten of als je stage loopt en afstudeert. Buiten je studie vind je extra uitdaging door deel te nemen aan een studentteam. Na 1,5 jaar basisvorming maak je keuzes die echt bij jou passen. Hierdoor kun jij je ontwikkelen tot een professionele autotechnisch ingenieur. Eenmaal afgestudeerd kun je wereldwijd aan de slag bij toonaangevende bedrijven en instellingen in de automotive-branche. Denk aan: fabrikanten, importeurs, onderzoeks en testcentra of in de sport.

  Toelatingseisen: Mbo-4, Havo met profielen N&T, N&G aangevuld met NA of NL&T

  Vwo met profielen N&T, N&G met NA of NLT


  https://www.han.nl/opleidingen/hbo/automotive/voltijd/index.xml

  [HBO] Bio-informatica [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Puzzelen achter de computer met gegevens over plant, mens en dier. Dat is de kern van de Bio-informatica. Als Bio-informaticus help je wetenschappelijk onderzoekers bij onderzoek naar erfelijk materiaal (DNA), de oorzaak van erfelijke ziekten, het vinden van nieuwe medicijnen of het verbeteren van voedsel. Vind jij biologie interessant en lijkt het je uitdagend om zelf computerprogramma’s te schrijven? Onderzoek of Bio-informatica de opleiding voor jou is.


  www.hsleiden.nl/bio-informatica-bachelor

  [HBO] Bouwkunde / Civiele Techniek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bouwkunde Hogeschool Inholland locatie Alkmaar/Haarlem 

  Bouwkunde is een brede opleiding waarin zowel de techniek van het bouwen, als het ontwerpen van gebouwen en het berekenen van constructies aan bod komt. De bacheloropleiding Bouwkunde leidt je op tot ingenieur. Een ingenieur is technisch goed opgeleid, heeft ruimtelijk inzicht en sterk in de exacte kant: wiskunde en natuurkunde. De bouwwereld is een inspirerende omgeving waar je met behulp van duurzame en innovatieve ontwikkelingen zoals 3D printen mee kunt bouwen aan futuristische gebouwen, maar ook kunt meedenken over een veilige en fijne woon-, werk- en leefomgeving. De bouw is allang niet meer alleen een mannenwereld. Vrouwen vinden steeds meer hun weg in de uitvoering, de constructieve en ontwerpende kant van de bouw.

  Civiele Techniek Hogeschool Inholland locatie Alkmaar

  Nederland is door mensenhanden gemaakt: ons land ligt immers grotendeels onder de zeespiegel. Dankzij dijken, sluizen en gemalen houden wij onze voeten hier nog steeds droog. De uitgebreide infrastructuur van wegen, havens, rivieren en kanalen, en het benutten van aangewonnen land zorgen ervoor dat wij economisch floreren. Nederlanders zijn sterk in de aanleg van infrastructuur in grond-, weg- en waterbouw, ook wel civiele techniek genoemd. Hierbij gaat het om het inrichten van de omgeving, waarbij veiligheid, duurzaamheid en het aanzien van de omgeving een grote rol spelen. Kortom, met de brede voltijd hbo-opleiding Civiele Techniek kun je alle kanten op.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/bouwkunde-voltijd/

  [HBO] Bouwmanagement en Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Ben jij ge√Įnteresseerd in de bouw, vastgoed en¬†stedenbouwkunde en het ontwikkelen van nieuwe bouwprojecten om onze werk, woon en recreatie omgeving aantrekkelijker en leefbaar te maken? Zorg jij dat er in de toekomst voor mensen met een lager inkomen betaalbare woningen gebouwd blijven worden en dat de kantoren die te lang leeg staan een nieuwe bestemming kunnen krijgen? Wil jij meedenken over o.a. het verbeteren van bouwprocessen, duurzaamheid en het toepassen van nieuwe bouwmethoden? Ben jij; ondernemend, goed in organiseren & communiceren en beschik jij over leidinggevende capaciteiten? Dan is Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling jouw opleiding!


  https://www.inholland.nl/opleidingen/bouwmanagement-vastgoed-ruimtelijke-ontwikkeling-voltijd/

  [HBO] Built Environment en Logistiek [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Logistics

  Breda University of Applied Sciences biedt twee logistieke hbo-bacheloropleidingen aan: Logistics Management (NL) en Logistics Engineering (NL). Deze opleidingen kun je ook in het Engels volgen.

  Logistics Management (NL)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  In deze economische hbo-bacheloropleiding ga je je verdiepen in hoe logistiek beter en effici√ęnter georganiseerd kan worden. Hierbij ligt het accent op financi√ęle aspecten en marketing. Je begeeft je in een internationaal vakgebied dus er is veel aandacht voor logistiek in de internationale context en de Engelse taal. Na je studie ben jij de spin in het logistieke web die ervoor zorgt dat de juiste mensen, materialen en informatie op het juiste moment op de juiste plaats zijn tegen zo laag mogelijke kosten en inspanningen. Je kunt aan de slag bij o.a.: een productiebedrijf, transportbedrijf, zorginstelling, groothandel of detailhandel.

   

  Logistics Engineering (NL)

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  In deze technische hbo-bacheloropleiding ga je je verdiepen in hoe logistiek beter en effici√ęnter georganiseerd kan worden. Hierbij ligt het accent op de opslag en transport van goederen. Je begeeft je in een internationaal vakgebied dus er is veel aandacht voor logistiek in de internationale context en de Engelse taal. Na je studie ben jij de spin in het logistieke web die ervoor zorgt dat de juiste mensen, materialen en informatie op het juiste moment op de juiste plaats zijn tegen zo laag mogelijke kosten en inspanningen. Je kunt aan de slag bij o.a.: een productiebedrijf, transportbedrijf, zorginstelling, groothandel of detailhandel.

   

  Built Environment

  De technische hbo-bacheloropleiding Built Environment (NL) kent drie differentiaties: Mobiliteit, Ruimtelijke ordening en planologie en Urban Design. Je kunt de opleiding ook in het Engels volgen (International Spatial Development).

   

  Built Environment (NL) | Mobiliteit

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Bij de differentiatie Mobiliteit word je in 3 of 4 jaar opgeleid tot verkeersmanager, mobiliteitsmanager of urban manager. Je beoordeelt de bereikbaarheid van stad, provincie of land; waar is nieuwe infrastructuur nodig, hoe benut je de huidige beter en hoe be√Įnvloed je het gedrag van reizigers? Na je studie kun je aan de slag bij de overheid, een adviesbureau of vervoersmaatschappij.

   

  Built Environment (NL) | Ruimtelijke ordening en planologie

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Bij de differentiatie Ruimtelijke ordening en planologie word je in 3 of 4 jaar opgeleid tot urban manager, strategisch planoloog of gebiedsontwikkelaar. Je beoordeelt de inrichting van stad of platteland; waar komt de nieuwbouwwijk, is stadsvernieuwing noodzakelijk om het stadshart aantrekkelijker te maken, is alles financieel haalbaar, hoe reageren belanghebbenden? Na je afstuderen kun je gaan werken in het bedrijfsleven of de non-profitsector.

   

  Built Environment (NL) | Urban Design

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  Bij de differentiatie Urban design word je in 3 of 4 jaar opgeleid tot gebiedsontwikkelaar of stedenbouwkundig ontwerper. Je gaat aan de slag met de nieuwe inrichting van stad of platteland; je maakt schetsen, maquettes en computertekeningen, je beoordeelt de duurzame en maatschappelijke toepassingen.


  www.buas.nl

  [HBO] Diermanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De opleiding Diermanagement is dé managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en het welzijn van dieren. De opleiding richt zich voornamelijk op non-productiedieren en de sector daaromheen. Daarmee is onze opleiding uniek in Europa. Non-productiedieren zijn dieren die geen deel uitmaken van de voedselketen, zoals sport- en recreatiedieren, gezelschapsdieren, dieren in dierentuinen en kinderboerderijdieren. Ook proefdieren, dieren in het wild en dieren die een belangrijke rol spelen in de zorg behoren hiertoe. Jij bepaalt tijdens je studie zelf waarin je je als toekomstig manager wilt specialiseren.


  www.vanhall-larenstein.nl

  [HBO] Engineering [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Engineering
  Engineers ontwikkelen technische producten, diensten en processen die ons leven aangenamer, gemakkelijker en duurzamer maken. Denk bijvoorbeeld aan elektrische auto‚Äôs en zelfsturende voertuigen of robots die heel precieze handelingen kunnen uitvoeren. Maar ook aan dagelijkse dingen zoals je smartwatch of je telefoon. Binnen de opleiding Engineering werk je vanuit verschillende disciplines met elkaar samen. Je schrijft je in voor een van de leerroutes van Engineering: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde. Of voor een brede ori√ęntatie op al deze leerroutes.


  https://www.hva.nl/eng

  [HBO] Food Commerce & Technology [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Vind je het interessant om te weten hoe onze voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd? Wil je weten hoe deze op kwaliteit of veiligheid worden gecontroleerd? Wat is nu precies food safety (of voedselveiligheid) en welke eisen gelden hiervoor? Wat maakt een product nu echt gezond of lekker? Hoe kom je er precies achter wat de consument wil of waar hij nu en in de toekomst behoefte aan heeft? Hoe kunnen we het eetpatroon van de consument gezonder maken en goed uitleggen wat voor hem of haar het beste product is? Wat maakt producten of productiemethoden duurzaam? Kortom: er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Ga jij die uitdaging aan? Kies dan voor de opleiding Food Commerce and Technology.

  Hogeschool Inholland biedt deze opleiding in Amsterdam en Delft aan.


  www.inholland.nl/food

  [HBO] Games en Media [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Games

  Creative Media and Game Technologies | International Game Architecture and Design

  hbo-bacheloropleiding - BSc - 3 of 4 jaar

  De Engelstalige game-opleiding van Breda University of Applied Sciences is één van de beste in de wereld. Tijdens je studie kun je je eigen route naar je droombaan uitstippelen. Of je nu de beste game-play programmeur wilt worden, of een bekroond karakter kunstenaar of een producent die Triple-A titels wint, het begint in Breda. Tijdens je studie ontwikkel je samen met andere studenten console games in het Project Lab. Na je bachelor kun je doorstromen naar de Master Game Technology.

   

  Media

  Creative Business | International Media and Entertainment Management

  hbo-bacheloropleiding - BA - 3 of 4 jaar

  Met deze Engelstalige hbo-bacheloropleiding word je een expert in creatieve conceptontwikkeling, productietechnieken of in management en marketing van entertainment producten. Afhankelijk van je interesse kies je voor de afstudeerrichting Content, Productie of Marketing. Tijdens je studie werk je wekelijks in het Production House, het multimediaal leerbedrijf van de opleiding. Na je studie kun je binnen de media-industrie doorgroeien naar functies als media planning manager, communication manager, producer, marketing manager of content manager.


  www.buas.nl

  [HBO] Informatica, Technische Informatica, Business IT en Management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Alkmaar, Diemen en Haarlem.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): deeltijd, duaal, voltijd

  Business IT & Management
  Als¬†afgestudeerde¬†van¬†de¬†opleiding Business IT & Management help je bedrijven bij het gebruik en het verbeteren van de informatiesystemen (zoals de cijferadministratie en het roostersysteem op je school). Binnen het bedrijf treed je op als adviseur of als leidinggevende. Je zorgt voor een goede en actuele informatievoorziening, die nodig is om het bedrijf effici√ęnt en effectief te laten draaien. Je bedenkt creatieve oplossingen, maar je staat tegelijkertijd midden in de praktijk. Je werk is dienstverlenend en ondersteunend, maar ook co√∂rdinerend en aansturend. Bij de vierjarige¬†opleiding¬†Business IT & Management ligt de nadruk op analyse, ontwikkeling en invoering van ICT in bedrijfsprocessen. Vaak moet je daar de bedrijfsprocessen voor aanpassen.

  Informatica
  We leven in het tijdperk van digitale devices: laptops, mobieltjes en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Het bedrijfsleven, het onderwijs, de gezondheidszorg en media kunnen niet meer zonder ICT. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de vraag naar jonge, goed opgeleide informatici is en blijft groot.

  Informatica is een brede opleiding met een gevarieerd aanbod aan vakken. In het docententeam vind je experts op uiteenlopende gebieden als software development, interaction design en netwerktechnologie. Het onderwijs sluit nauw aan bij de praktijk. Met de opleiding Informatica leg je een stevige basis voor tal van functies in de ICT-sector.

  Technische Informatica
  Bij de vierjarige bacheloropleiding Technische Informatica ligt de focus op het ontwerpen en ontwikkelen van technische ICT-systemen en systemen voor technische producten. Je leert de weg te vinden tussen hardware en software. Denk bijvoorbeeld aan ICT voor apparaataansturing. Na je opleiding kun je robotsystemen ontwikkelen en programmeren. Daarnaast weet je alles over het aansturen, koppelen, beheren en monitoren van apparaten. Ook kun je gaan werken op het gebied van embedded en realtime systemen.


  https://www.inholland.nl

  [HBO] Kust-en Zeemanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Houd jij ook zo van de zee? Heb jij ook gezien dat daar van alles verandert? De klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de ecologie van de oceanen en kustgebieden. Met de stijging van de zeespiegel worden de kusten en stranden kleiner. Tegelijkertijd neemt het gebruik van de kustgebieden toe.

  Deze veranderingen vragen om acties. Acties om de kust en de zee met al wat daar leeft te beschermen, terwijl we er toch gebruik van blijven maken. Dit is waar de kust- en zeemanager zich mee bezig houdt op nationaal en internationaal niveau. Ben jij betrokken en avontuurlijk? Breng jij de partijen dicht bij elkaar? Vind jij biologie, economie of aardrijkskunde leuke vakken? Duik dan in de wereld van Kust- en Zeemanagement.


  www.vanhall-larenstein.nl

  [HBO] Life Sciences en Chemistry [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
  In de praktijkgerichte opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek staat laboratoriumonderzoek naar chemische processen in levende organismen centraal. Je leert analysetechnieken, krijgt inzicht in de stofwisseling en het immuunsysteem en doet kennis op over microbiologie, hematologie, biochemie en DNA-technieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je experimenten uitvoert en je onderzoekt vraagstukken rond ziekte en herstel. Na deze vierjarige voltijd hbo-opleiding kun je als analist aan de slag in de medische diagnostiek of in de bioresearch.

  Biotechnologie
  Centraal in de¬†opleiding¬†Biotechnologie staat het produceren van bruikbare stoffen met behulp van levende organismen. Je krijgt inzicht in de chemische en celbiologische processen en onderzoekt menselijk, dierlijk en plantaardig materiaal. Je leert DNA-technieken en doet kennis op over microbiologie, biotechnologie, biochemie en bio-informatica. Bijvoorbeeld over hoe de stofwisseling van bacteri√ęn precies verloopt en wat de rol van enzymen is bij het maken van brandstof uit plantaardig en dierlijk afval.¬†Er zijn twee velden waarin je kunt afstuderen. Je kan je specialiseren in groene biotechnologie √≥f je specialiseert je als een analist die zich in een laboratorium bezig houdt met de (door)ontwikkeling van voedselproducten.

  Chemie
  De brede opleiding Chemie van Hogeschool Inholland richt zich op de analytische chemie. Je krijgt inzicht in de wereld van moleculen en atomen, ontwikkelt goede laboratoriumvaardigheden en ontwerpt en realiseert nieuwe chemische stoffen. Hoe werken de meest geavanceerde analysetechnieken? Hoe ontwikkel je nieuwe medicijnen? Wat is een goede manier van monstervoorbereiding? Aan het einde van deze voltijd hbo-opleiding weet je om te gaan met deze vraagstukken en kun je als chemisch analist aan de slag.

  Bij hogeschool Inholland kan je deze opleidingen in Amsterdam volgen.


  www.inholland.nl/lsc

  [HBO] Luchtverkeersleider [HBO]


  Aangeboden door: Luchtverkeersleiding Nederland te Schiphol.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Over Luchtverkeersleiding Nederland
  Bij Luchtverkeersleiding Nederland werken ruim 250 luchtverkeersleiders 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het begeleiden van vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim en op de Nederlandse burgerluchthavens. Uiteraard hier op Schiphol, maar ook op Rotterdam The Hague Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport.

  Op Schiphol werken onze luchtverkeersleiders vanuit 4 locaties. De bekendste is de verkeerstoren op Schiphol centrum. Hier begeleiden onze luchtverkeersleiders vliegtuigen op en in de directe omgeving van de luchthaven. Sinds 2003 doen ze dit ook vanuit Toren West, die naast de Polderbaan staat.

  Vanuit de toren is er continu contact met de luchtverkeersleiders van de afdeling Approach op Schiphol-Oost. Met behulp van de radar handelen zij het vliegverkeer in een groter gebied rondom de luchthaven af.

  Wat doet een luchtverkeersleider?
  Ze zorgen ervoor dat inkomende vliegtuigen netjes ‚Äėopgelijnd‚Äô worden zodat ze snel en effici√ęnt kunnen landen, en dat vertrekkende vluchten snel op de juiste vluchtroute richting hun bestemming terechtkomen. Dit kun je vergelijken met denkbeeldige snelwegen in de lucht, waarbij onze verkeersleiders de piloten begeleiden om zo snel mogelijk in te voegen op de snelweg.

  Als verkeersleider moet je snel kunnen schakelen en inzicht hebben in wat de meest effici√ęnte en veilige manier is. Elke dag is anders door het aanbod aan verkeer, maar ook door de wisselende weersomstandigheden. Vooral tijdens extreem weer is het ‚Äėtopsport‚Äô. Hier word je uitvoerig op getraind tijdens je opleiding. Wat je zelf meebrengt is een dosis creativiteit, duidelijke communicatie en kunnen denken in oplossingen. Vanwege de intensiteit van het werk heb je na maximaal 2,5 uur dienst altijd een pauze en neemt een collega het van je over.

  Naast het werk op de Toren en Approach is er nog het Area Control Center. De luchtverkeersleiders die hier werken, begeleiden vliegtuigen met behulp van radar in de hogere luchtlagen binnen het Nederlandse luchtruim. Ze krijgen het vliegaanbod overgedragen van de luchtverkeersleiding van onze buurlanden en zorgen ervoor dat de vliegtuigen die van alle richtingen ons land binnenkomen op de juiste manier naar de landingsbaan gaan. En andersom natuurlijk!

  Selectie en opleiding
  Luchtverkeersleider is een verantwoordelijke baan. Daarom bestaat het selectietraject uit meerdere onderdelen. Achtereenvolgens doorloop je capaciteitentests, een groepsassessment, een simulatieronde en een interview. Wanneer je het volledige selectietraject doorloopt, weet je na ongeveer 6 weken of je kunt starten met de opleiding tot luchtverkeersleider.

  Deze opleiding bestaat uit 2 delen. Tijdens de Initial Training in het 1e jaar worden theorielessen en oefeningen op de simulator afgewisseld. Zo krijg je een voorproefje van alle verschillende soorten luchtverkeersleiding die er zijn. Je werkt bijvoorbeeld vanuit een gesimuleerde toren, maar neemt ook plaats achter het radarscherm van zowel het lagere luchtruim als het luchtruim op 5 km hoogte. Hierna volgt de Unit Training, waarin je in 3 jaar tijd alle theorie in de praktijk gaat brengen. Je draait mee in de praktijk en maakt veel uren in de simulator, zodat je goed voorbereid wordt op je functie van allround verkeersleider.

  Natuurlijk zijn er veel banen met afwisselend werk, maar als luchtverkeersleider is écht geen één dag hetzelfde. Het verkeersbeeld is namelijk elke dag anders, dus jouw uitdaging ook.

  Binnen ons 24 uurs werk heb je daarnaast te maken met flexibele werktijden overdag én ’s nachts, en wisselt je rooster elke zes weken. Voordeel van die afwisseling is dat je vaak vrij bent als de rest van Nederland hard aan het werk is. 
  Ook kun je ‚Äď als je dat wilt ‚Äď andere taken binnen onze organisatie vervullen op uiteenlopende gebieden. Zo kun je jezelf in de breedte of diepte ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor. Ook zijn er luchtverkeersleiders die als expert meewerken aan technische innovaties, opleidingen geven, betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe luchtruimprocedures of voorlichting geven op scholen en carri√®rebeurzen. Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

  Beschik jij over een hbo werk- en denkniveau en ben je tussen de 17 en 30 jaar oud? Dan kun je direct solliciteren via het online sollicitatieformulier. De eerste ronde van de selectieprocedure kun je gewoon thuis achter je PC doen. Je weet dan snel of je het in je hebt! Via onderstaande link kun je online direct solliciteren:


  https://www.luchtverkeersleider.nl

  [HBO] Maritiem Officier [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Maritiem Officier (Hogere Zeevaartschool)
  Tijdens de opleiding Maritiem Officier leer je om zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren en om een schip in bedrijf te houden en te exploiteren (d.w.z. het vervoeren van goederen of personen met het schip). Het is jouw verantwoordelijkheid dat het schip met zijn lading en bemanning veilig en snel op de plaats van bestemming komt. Je loopt wacht op de brug van het schip, zorgt voor de lading en/of passagiers en bent verantwoordelijk voor de technische installaties. Na de opleiding is het uiteraard de bedoeling dat je gaat varen. Maar tijdens de opleiding word je ook voorbereid op een eventuele latere carrière aan de wal.


  www.hva.nl/ma

  [HBO] Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): duaal, voltijd

  In de¬†bacheloropleiding¬†Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) staan techniek, gezondheidszorg en mensen centraal. Je leert bijvoorbeeld hoe je een r√∂ntgenfoto van een gebroken been maakt of een bestralingsplan voor de behandeling van een pati√ęnt met kanker. Ook de berekening rond een te hard werkende schildklier en een echografie van bloedvaten in de buik komen aan bod. Verder leer je hoe je een pati√ęntonderzoek kunt uitvoeren met behulp van een CT of een MRI-scan. Omgang met pati√ęnten en de werking van de verschillende apparaten en onderzoekstechnieken zijn belangrijke aspecten die tijdens deze voltijd hbo-opleiding aan bod komen.

  Binnen het werkgebied van de medische beeldvorming en de bestraling vindt veel ontwikkeling plaats in onderzoekstechnieken en innovatie van apparatuur, waarmee je als beroepsbeoefenaar goed moet kunnen werken. Dit maakt het werk dynamisch. Gedurende de opleiding leer je omgaan met veranderingen, zodat je daar later op kunt inspelen.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/medisch-beeldvormende-en-radiotherapeutische-technieken-voltijd

  [HBO] Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs (Exacte vakken) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): deeltijd, voltijd

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs
  Met een opleiding tot tweedegraads leraar ontwikkel je je tot een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren. Je bent hun rolmodel en inspirator. Tijdens de opleiding volg je een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel aandacht is voor kennis van het schoolvak, didactische werkvormen en vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen en je leerlingen te begeleiden.¬† Ook leer je hoe je omgaat met verschillen in bijvoorbeeld sociale afkomst, culturele achtergrond en interesses. Je weet hoe je een sfeer van veiligheid en vertrouwen kunt cre√ęren, zodat je leerlingen met plezier naar school gaan. Al deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de diverse stages die je volgt

  Deze voorlichting is bedoeld voor aankomend docenten met een voorkeur voor exacte vakken zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De voorlichting voor overige vakken wordt op woensdag aangeboden.


  .www.hva.nl/interessegebieden/onderwijs-en-opvoeding/opleidingen/opleidingen

  [HBO] Opleiding tot Fysiotherapeut [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Fysiotherapie

  Als fysiotherapeut ben je een belangrijke schakel in het herstelproces van het bewegingsapparaat van mensen. Je onderzoekt, voorkomt en behandelt lichamelijke problemen: van sportblessures tot klachten na ziekte. Je leert als fysiotherapeut in opleiding vanuit het bewegend functioneren binnen de grootstedelijke context, hoe je (een groep) mensen kunt onderzoeken, behandelen en begeleiden. Je krijgt kennis op het gebied van het menselijk lichaam, bewegend functioneren en van de verschillende ziektebeelden. De focus ligt op de complexe ziektebeelden die in de grote stad voorkomen. De focus van de fysiotherapeut verschuift van ziekte en zorg naar de gezondheid en het beweeggedrag van mensen.


  www.hva.nl/opleiding/voltijd/fysiotherapie

  [HBO] Opleiding tot Oefentherapeut-Mensendieck [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd
  Oefentherapie

  Over de meeste bewegingen en houdingen denk je helemaal niet na; je maakt ze automatisch. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor je lijf. Deze kunnen klachten als rug-, nek- of schouderpijn

  veroorzaken. Ook ziektes als reuma, astma of stress kunnen fysieke klachten opleveren. De oefentherapeut analyseert samen met zijn cli√ęnten welk gedrag de klachten veroorzaakt of verergert. Hij leert hen bij het sporten en bewegen hun spieren anders te gebruiken of hun levensstijl zo aan te passen dat zij die klachten zelf kunnen verhelpen en voorkomen. Mensen die vaak een beroep doen op een oefentherapeut zijn o.a. zwangere vrouwen, muzikanten, ouderen, (prof)sporters, dansers en menselijk met een fysiek zwaar beroep zoals horecamedewerkers, stratenmakers en verhuizers. Vind je het leuk om je te specialiseren in een bepaalde doelgroep? Dan kun je bijvoorbeeld een kinderoefentherapeut, arbeids- en bedrijfsoefentherapeut of geriatrisch revalidatieoefentherapeut worden. Als oefentherapeut kun je bij veel verschillende organisaties aan de slag. Denk aan een revalidatiecentrum, bedrijf of gemeente. Je kunt natuurlijk ook je eigen praktijk starten.
   

  www.hva.nl/opleiding/voltijd/oefentherapie

  [HBO] Opleiding voor Ergotherapie [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Ergotherapie
  Wil je graag leren hoe je mensen kunt coachen, begeleiden en adviseren? En spreekt het je aan om medische, psychologische en sociologische kennis met elkaar te combineren? Dan zou de opleiding ergotherapie wel eens heel goed bij jou kunnen passen. Als ergotherapeut ondersteun je mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat zij dagelijkse activiteiten als sport, werken, spelen, koken of studeren weer kunnen uitvoeren. Daarbij kijk je vooral naar wat iemand nog wél kan en niet zozeer naar wat iemand niet kan. Een man heeft na een auto-ongeluk blijvende rugklachten. Hoe kan hij een hele dag op kantoor achter zijn bureau zitten? Een meisje van 10 jaar oud heeft moeite met het leren schrijven. Hoe kan zij toch goed meekomen met de rest van de groep op school? Een meneer van zeventig heeft dementie. Hoe kan hij veilig en zelfstandig thuis blijven wonen? Deze mensen kom je tegen als je bent opgeleid tot ergotherapeut.


  www.hva.nl/opleiding/ergotherapie

  [HBO] Sportkunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Vind je het leuk om mensen te begeleiden naar een gezonde leefstijl? Ben je sportief, praktisch, sociaal en ondernemend ingesteld? Wil je actief bijdragen aan een gezonde samenleving? Een samenleving waarin iemand meer is dan een ziekte of een probleem? Dan past de opleiding Sportkunde bij jou!

  In de praktijkgerichte bacheloropleiding Sportkunde leer je diverse doelgroepen begeleiden op het gebied van bewegen en gezondheid. Voorbeelden van vragen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn: hoe motiveer je mensen om gezond te blijven of te worden? Hoe kun je iemand met een beperking laten sporten of hoe zorg je dat werknemers gezond (beweeg)gedrag tijdens het werk vertonen.

  Dankzij het brede karakter van de opleiding kun je bij diverse instellingen en bedrijven gaan werken. Met het diploma kan je werken in de sectoren gezondheidszorg, sport en recreatie, overheid en bedrijfssport.

   


  https://www.inholland.nl/opleidingen/sportkunde-voltijd

  [HBO] Studies die gaan over Natuur en Groene leefomgeving [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere / Dronten / Wageningen.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wat biedt de natuur de mens, en andersom? En wat kunnen ze van elkaar leren? Wat is de rol van natuur voor de mens en zijn leefomgeving? Wat kunnen planten bijvoorbeeld voor rol spelen: van agrarisch groen, groen als middel voor de ontwikkeling van mensen, tot design met plantaardige materialen. Hieronder vallen de studies:

  • Biologie, voeding & gezondheid
  • Bloemsierkunst
  • Docent en kennismanager Bloemsierkunst
  • Docent en kennismanager Natuur en Communicatie
  • Docent en kennismanager Tuin en Landschap
  • Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw
  • Geo media en design
  • Toegepaste biologie
  • Tuinbouw en Akkerbouw

  https://www.aereshogeschool.nl/voltijd

  [HBO] Tuin- en Landschapsinrichting [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De omgeving waarin wij leven is voortdurend in verandering. Er komen nieuwe parken en natuurgebieden, oude landgoederen worden hersteld, de leefbaarheid van wijken wordt verbeterd door aandacht voor het groen. Niet alleen economische en technische ontwikkelingen spelen een rol, maar bijvoorbeeld ook klimaatverandering. We moeten onze leefruimte steeds aanpassen en verbeteren, op een duurzame manier. Daarvoor hebben we creatieve,  enthousiaste en vooral ook praktische mensen nodig. Voel jij je aangesproken?

  Bij de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting houd je je als ontwerper en planvormer bezig met allerlei gebieden: grootschalige, zoals natuur- en recreatieterreinen, woonwijken en landgoederen, maar ook kleinschaliger objecten zoals straten, parken, pleinen en bedrijventerreinen. Je beweegt je op het snijvlak van ontwerp, techniek en beheer: je maakt ontwerpen, maar ook plannen voor de aanpassing of juist de instandhouding van ruimtes. En daarbij houd je rekening met de ruimtelijke indeling, de natuur en ecologie, maar ook met het gebruik door de mens voor recreatie, landbouw of wonen. Met aandacht voor al die verschillende belangen werk je toe naar een realistisch en uitvoerbaar plan.


  www.vanhall-larenstein.nl

  [HBO] Verkeersvlieger [HBO]


  Aangeboden door: KLM Flight Academy te Eelde.
  Bekend onder het domein: Onbekend.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Is het altijd al jouw droom geweest om piloot te worden? Bij KLM Flight Academy kun je die droom in ongeveer 22 maanden waar maken. Onze vliegopleiding bestaat uit vier fasen waarbij je start met een theorieopleiding in Eelde. Het volgende onderdeel is een √©√©nmotorig vliegtraject en daarna volgt een meermotorig vliegtraject van ongeveer vijftien weken. Je sluit de opleiding af met een ge√Įntegreerde MCC/Type-Rating training op Schiphol bij KLM.

  Toelatingseisen: alle profielen met wi, na en aanvullende toelatingseisen


  https:/www.pilootworden.nl

  [HBO] Verloskunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In  de  bacheloropleiding Verloskunde leer je hoe je zwangere vrouwen en  hun partners begeleidt tijdens de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Je verdiept je in de (patho)fysiologische veranderingen die bij de vrouw plaatsvinden en in de groeiontwikkeling van de baby. Omdat je het normale proces door en door leert kennen, kun je goed inschatten wanneer zich complicaties kunnen voordoen. Hierop onderneem je actie. Naast het opsporen van mogelijke risico's, besteed je ook veel tijd aan voorlichting en begeleiding van alle soorten aanstaande ouders. Aan het einde van de opleiding beschik je over de (medische) kennis, communicatie, verloskundige vaardigheden en academische vorming om je clienten op wetenschap gebaseerde zorg op maat te bieden.

  Hoe maak je gebruik van inzicht, handen en instrumenten bij de begeleiding van zwangere vrouwen? Wat kan de zwangere vrouw doen om de kans op een gezond kind te verhogen? Zijn er factoren die een goede start van dit kind mogelijk belemmeren? Welke zorg heeft deze specifieke vrouw nodig? Om dit soort vragen draait het bij deze opleiding. Gaat het welzijn van zwangere vrouwen, hun partners en pasgeboren baby's jou aan het hart? Ben jij zelfstandig, nauwkeurig en stressbestendig? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen? Sta je nieuwsgierig en krachtig in het leven? Dan is de vierjarige voltijd hbo-opleiding Verloskunde jou op het lijf geschreven!

  Deze opleiding wordt door hogeschool Inholland in Amsterdam aangeboden.


  www.inholland.nl/verloskunde

  [HBO] Voeding en Di√ętetiek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Voeding en Di√ętetiek
  Voeding is dagelijkse kost in de (online) media. De vierjarige opleiding Voeding en Di√ętetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht. Ben je ge√Įnteresseerd in voeding en gezondheid? Dan is Voeding en Di√ętetiek aan de HvA iets voor jou.

  De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Om goed te kunnen adviseren over een gezonde leefstijl krijg je zelf ook beweegonderwijs. Daarna kies je een van de drie afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management. Na je afstuderen ben je voedingskundige en Bachelor of Science.             

   


  www.hva.nl/opleiding/voltijd/voeding-en-dietetiek

  [WO] Aviation [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Techniek.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Aviation
  De opleiding Aviation bereidt je voor op een baan in de luchtvaart, of het nu gaat om de (technische) processen rondom het vliegen, de logistiek op een luchthaven of de uitvoering van een vlucht.
  Na het eerste jaar kies je een afstudeerrichting. Je kunt kiezen voor de richting Engineering, waarin vliegtuigonderhoud en het tijdig en veilig inzetten van vliegtuigen centraal staat. Of voor de richting Operations, waarin de focus ligt op de dagelijkse operationele processen op een luchthaven; alles wat tussen landing en vertrek van een vlucht op de grond moet gebeuren, de beveiliging in en om luchthavens en de ontwikkeling van luchthavens en luchtruim. Er is ook een mogelijkheid om piloot of luchtverkeersleider te worden. De opleiding hiervoor vindt deels plaats bij een vliegschool of Luchtverkeersleiding Nederland. Hiervoor geldt een strenge selectieprocedure.
   
   

   

   

   


  https://www.hva.nl/av

  [WO] Verpleegkunde [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): deeltijd, duaal, voltijd

  Gezondheidszorg staat centraal in de brede¬†bacheloropleiding¬†Verpleegkunde (hbo-v). Je leert alles over de zorg en begeleiding van mensen en krijgt inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je leert welke verpleegkundige handelingen worden uitgevoerd bij verschillende doelgroepen. Wat hebben oudere zorgvragers nodig? En hoe ga je om met mensen met een psychiatrische ziekte of verstandelijk beperkte cli√ęnten?

  Aan het einde van deze vierjarige opleiding ben je hiervan helemaal op de hoogte
  en kun je als verpleegkundige de arbeidsmarkt op. Daarnaast leer je verpleegkundig redeneren en met een kritische blik te kijken naar de verpleegkundige beroepsuitoefening, om uiteindelijk de kwaliteit van zorg te verbeteren.

  Wat zijn de belangrijkste taken van een verpleegkundige in de verschillende settings? Hoe functioneert een ziekenhuisafdeling? Wat zijn de werkzaamheden van een wijkverpleegkundige? Welke rol heb je als verpleegkundige in de psychiatrie? Om dit soort vragen draait het bij de opleiding Verpleegkunde. Wil jij graag iets voor anderen betekenen? Ben je sociaal en communicatief ingesteld? Houd je van coördineren en samenwerken? En wil je na je studie werken in de gezondheidszorg? Dan is de voltijd hbo-opleiding Verpleegkunde jou op het lijf geschreven!

  Deze opleiding biedt hogeschool Inholland op de volgende plaatsen aan: Amsterdam (voltijd en duaal) en Alkmaar (voltijd).


  www.inholland.nl/verpleegkunde

  [WO] Informatica [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In ons dagelijks leven worden we steeds afhankelijker van automatisering. Overal waar informatiesystemen zijn, heb je te maken met informatica. Van streamingdiensten als Spotify en Netflix, medische toepassingen tot de big data van de bankwereld. Informatica studeren is meer dan programmeren; je integreert wiskunde en logica om systemen en oplossingen te ontwikkelen die in allerlei velden toepasbaar zijn, van het bedrijfsleven tot de gezondheidszorg, van kunstmatige intelligentie tot webapplicaties.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/informatica

  [WO] Aarde en Economie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.

  Aarde en Economie is een unieke combinatie. Als je erover nadenkt ook wel een hele logische, toch? Ontwikkelingen als klimaatverandering, economische crisis, bevolkingstoename hebben een steeds grotere impact op het landschap, op delfstofvoorraden en bijvoorbeeld de hoeveelheid beschikbaar zoet water. Ze vragen oplossingen die verder gaan dan één enkel vakgebied. Daarom moeten er nieuwe dwarsverbanden worden gelegd. Alleen met een combinatie van kennis van natuurlijke veranderingen in het systeem Aarde, economische processen en sociale ontwikkelingen kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden. Wil je bijdragen om onze leefomgeving in de toekomst gezond te houden? Dan begint ook jouw toekomst met Aarde en Economie! 
   


  www.vu.nl/aardeeneconomie

  [WO] Aardwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.

  Tijdens de opleiding Aardwetenschappen aan de VU leer je te doorgronden hoe onze planeet Aarde ‚Äėwerkt‚Äô. Je verdiept je in gebergten en gesteente, fossielen en mineralen, ijskappen, rivieren en de oceaan. In klimaatverandering in verleden, heden en toekomst. Je gaat aan de slag met de natuurwetenschappelijke aspecten van de Aarde, met wiskundige modellen en natuurkundige of chemische metingen. Tijdens college en practicum, maar vooral ook tijdens de vele excursies en veldwerk.

  Je houdt je straks bezig met vragen als: Welk effect heeft klimaatverandering op zeespiegel en rivierstanden? Hoe lang is er nog schoon drinkwater voor iedereen? Wat vertellen de hemellichamen om ons heen over de Aarde? Hoe zit de bodem onder onze voeten in elkaar? Waarom kunnen we nog geen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen voorspellen? Om de antwoorden op dit soort vragen te vinden, duik je door waarnemingen en metingen te doen in de geschiedenis van onze planeet en ontwikkel je vervolgens de academische expertise om toekomstgerichte plannen te maken.


  www.vu.nl/aardwetenschappen

  [WO] Academy of Technology and Liberal Arts en Sciences (ATLAS) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wij bieden de Engelstalige bacheloropleiding Technology and Liberal Arts & Sciences, afgekort ATLAS. ATLAS is een uniek, voltijds honoursprogramma dat techniek en maatschappij verbindt. Met onze verrassende benadering van technisch onderwijs streven wij ernaar een nieuw en ander soort ingenieur en wereldburger op te leiden. Als ATLAS-afgestudeerde ben je toegerust om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken en oplossingen te ontwerpen binnen een breed scala van maatschappelijke, culturele en politieke contexten.


  https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/opleidingen/university-college-twente/

  [WO] Actuari√ęle wetenschappen en Econometrie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Een actuaris houdt zich bezig met risicomanagement bij pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Het gaat steeds om de relatie tussen toevallige gebeurtenissen en financi√ęle risico‚Äôs. Als econometrist probeer je met wiskundige modellen, zoals die van het Centraal Planbureau, ontwikkelingen in de economie te beschrijven en te voorspellen. Zo bereken je bijvoorbeeld de gevolgen van loonmatiging, accijnsverhoging en renteverlaging. Operationeel researchers proberen om processen zo effici√ęnt mogelijk te laten verlopen. Denk aan het plannen van incheckbalies en het verzorgen van de bagageafhandeling op Schiphol. Alle drie maken ze gebruik van wiskunde, statistiek en informatica, gekoppeld aan economische, juridische en belastingtechnische kennis.¬†


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/actuariele-wetenschappen/actuariele-wetenschappen.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Aerospace Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  How do you ensure that a satellite is launched into the right orbit around the Earth, or how do you design a micro-aircraft that can save people's lives? In this Bachelor's degree programme you will learn all of this and much more.  In order to be able to design, build and operate satellites, helicopters, aircraft and wind turbines, you need to learn how to combine various disciplines and think outside the box. During this Bachelor's degree programme you will also learn to work in teams and communicate effectively. Are you up for it?


  https://www.tudelft.nl

  [WO] Amsterdam University College (interdisciplinair) [WO]


  Aangeboden door: Amsterdam University College te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Door de toenemende complexiteit in de samenleving, is er steeds meer vraag naar academici die kennis hebben van meerdere disciplines. En die beschikken over het zogeheten T-profiel: brede kennis van meerdere vakgebieden in combinatie met verdieping in een bepaald vakgebied. De complexe problemen van vandaag de dag laten zich namelijk steeds minder goed zuiver disciplinair oplossen.

  Waar de klassieke wetenschap het laboratorium heeft als thuisbasis, ontsnappen veel complexe vraagstukken aan deze ommuring. Klimaat, voedsel, energie, migratie, volksgezondheid, financi√ęle instabiliteit: de schaal en de aard van het onderzoek dat is vereist voor deze problemen, is letterlijk en figuurlijk ‚Äėgrensoverstijgend‚Äô.

   
  Bovendien gaat van interdisciplinair onderzoek een grote innovatiekracht uit; het toepassen van methoden en technieken van het ene vakgebied op het andere vakgebied kan leiden tot dynamische en innovatieve ontwikkelingen.

  De behoefte aan inter- en multidisciplinair opgeleide academici komt ook terug in het major- en minorsysteem, in keuzevakken en in het honoursonderwijs. Deze bieden de student de mogelijkheid om zelf arrangementen samen te stellen die hem of haar zo goed mogelijk voorbereiden op de carrière die de student voor ogen heeft.


  www.auc.nl

  [WO] Animal sciences (Dierwetenschappen) [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Dierwetenschappen is de studie naar het biologisch functioneren van dieren in onze samenleving. Deze dieren houden we voor onze voedselvoorziening, om ons gezelschap te houden, voor natuurbehoud of ter educatie en recreatie. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe maken we die omgeving zo optimaal mogelijk? Fundamentele biologische kennis van het dier is daarbij essentieel, maar ook maatschappelijke aspecten komen aan bod. Deze opleiding is volledig in het Engels.


  www.wur.eu/bas

  [WO] Applied Earth Sciences [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Er is geen twijfel over het belang van de studie Applied Earth Sciences. Je leert hoe grondstoffen zijn ontstaan, waar ze zijn te vinden en hoe ze op een slimme en effici√ęnte manier zijn te winnen, zodat de effecten op landschap en milieu minimaal blijven. Ook kijk je hoe de ondergrond is te gebruiken voor het funderen van gebouwen en de aanleg van infrastructuur. En je leert hoe geavanceerde technieken worden ingezet om veranderingen in de ondergrond, aan het aardoppervlak en in de atmosfeer te volgen. Kortom, een wereldstudie!

  In het driejarige studieprogramma volg je een breed scala aan vakken en doe je door praktijkonderwijs, excursies en veldwerk in binnen- en buitenland ruime praktijkervaring op. Al vanaf dag één sta je midden in de praktijk. Door de vele excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je theoretische kennis toe en leer je waar het in dit vak om gaat.

  Naast het gewone programma kun je minors (groepen van keuzevakken) volgen, in het buitenland studeren of een stage lopen. In het laatste semester krijg je vakken die je nodig hebt voor de vakspecialisatie in de master-fase. De bacheloropleiding sluit je af met een bachelor eindproject. Daarna kun je doorstromen naar de aansluitende masteropleiding, die 2 jaar duurt.


  www.tudelft.nl

  [WO] Architecture, Urbanism and Building Sciences (voorheen Bouwkunde) [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Kijk eens om je heen, naar het huis of de wijk waarin je woont of naar de school waarop je zit. Je omgeving is voor een groot deel door de bouwkunde bepaald. Bouwkunde op de Technische Universiteit Eindhoven gaat behalve over architectuur, ook over bouwtechniek, stedenbouw en management. Tijdens je studie ontdek je welke invalshoek het beste bij je past en vervolgens kun je je daarin specialiseren.


  www.tue.nl

  [WO] Artificial Intelligence [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.

  Artificial Intelligence is de toekomst

  Artificial intelligence, kunstmatige intelligentie, is nu overal. Het belang ervan zal alleen maar toenemen. De media staan er bol van: Alpha Go, robots, zelfsturende auto‚Äôs, etc. We gebruiken allemaal elke dag AI-technologie. Zoeken met Google, aanbevelingen op Netflix en Amazon, taalherkenning met Siri, automatisch vertalen, spam filters ‚Äď het is een vast onderdeel van ons dagelijks leven. Ook uit bijvoorbeeld de wetenschap en de zorg is artificial intelligence niet meer weg te denken. Beeldherkenning, ondersteuning bij het stellen van diagnoses, predictive models en andere innovaties uit de¬†artifici√ęle intelligentie zijn cruciaal in alle maatschappelijke domeinen.¬†Artificial intelligence is het vakgebied van de toekomst. Maak jij er ook jouw vak van de toekomst van? Met AI aan de Vrije Universiteit Amsterdam ben jij erbij!

  Artificial intelligence aan de VU, de bacheloropleiding Lifestyle Informatics, heeft twee varianten: Artificial Intelligence en Socially Aware Computing. Je kunt zelf kiezen wat het best bij jou past. Het eerste jaar is voor beide richtingen gelijk, daarna is er tussen beide richtingen 40% overlap. Je kunt dus nog heel makkelijk overstappen!

  De bachelor Lifestyle Informatics is een multidisciplinaire opleiding. Je leert kijken naar hoe mensen leven en hoe je techniek kunt inzetten om de kwaliteit van dit leven te verhogen. Daarom leer je ook hoe nieuwe technieken werken, zodat je kennis van het medische en psychologische domein én artificial intelligence (kunstmatige intelligentie) & informatica bundelt tot theoretische en praktische vaardigheden waarmee je straks als Lifestyle Informatics-expert het verschil maakt. En soms al tijdens je studie, zoals student Fabian Dophemont, die voor zijn bachelorscriptie onderzocht hoe smartphonegebruik tijdens het fietsen verminderd kan worden.


  www.vu.nl/li

  [WO] Beta-gamma [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  B√®ta-gamma beperkt zich niet tot √©√©n vakgebied, maar combineert elementen van exacte wetenschappen, levenswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en filosofie. Het uitgangspunt van de opleiding is dat complexe problemen niet vanuit √©√©n vakgebied kunnen worden opgelost. Of je nu onderzoek doet naar de wijze waarop eiwitten worden gevormd, de werking van het brein, nieuwe energiebronnen, financi√ęle stabiliteit, vergrijzing of de kwaliteit van leven, de schaal en eigenschappen van deze studies zijn grensoverschrijdend.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/beta-gamma/beta-gamma.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Bewegingswetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Menselijk bewegen vanuit verschillende invalshoeken

  Bewegen doen we allemaal, vaak zonder erbij stil te staan. Sporters, ouderen, maar ook mensen die revalideren bewegen daarentegen vaak heel bewust. Hoe bewegen we eigenlijk en wat is er allemaal voor nodig om ons bewegend functioneren te verbeteren? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is een multidisciplinaire aanpak nodig, waarin je leert met verschillende professionals uit verschillende vakgebieden. Deze aanpak staat centraal in de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen.

  Je leert bij Bewegingswetenschappen hoe het menselijk bewegingsapparaat is gebouwd en hoe het werkt, hoe het aangestuurd wordt vanuit de hersenen en welke problemen er kunnen ontstaan als er iets mis is met dit apparaat. Je leert daarnaast van alles over training van spieren en het uithoudingsvermogen, maar ook over psychologische onderwerpen zoals presteren onder druk. Binnen Bewegingswetenschappen denken we niet alleen na over beweging, maar doen we ook veel experimenten om onze vragen te beantwoorden.

  Je leert bewegingswetenschappelijk onderzoek uit te voeren waarbij je zult leren meettechnieken te gebruiken, te verwerken en te interpreteren. Hiervoor zijn vaak wiskundige formules en zelfgeschreven programeercodes nodig.


  https://www.vu.nl/bewegingswetenschappen

  [WO] Bio-Farmaceutische Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als student Bio-Farmaceutische Wetenschappen word je opgeleid tot onderzoeker. Je ontwerpt zelf nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen en onderzoekt de werking en bijwerkingen daarvan.

  De zoektocht naar nieuwe geneesmiddelen wordt steeds complexer. Om nieuwe, betere en veiligere geneesmiddelen te ontwikkelen stellen geneesmiddelonderzoekers vragen zoals: Welke (moleculaire) mechanismen zijn cruciaal in het ontstaan en het verloop van een ziekte? Hoe kun je daar systematisch aangrijpingspunten uit selecteren voor nieuwe geneesmiddelen? Om deze vragen te beantwoorden moet een geneesmiddelonderzoeker de kennis en methoden uit de scheikunde, biologie, en wiskunde aan elkaar kunnen koppelen.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/bio-farmaceutische-wetenschappen

  [WO] Biologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de biologie staat de nieuwsgierigheid naar hoe levende systemen functioneren centraal. De werking van biologische systemen wordt op verschillende niveaus onderzocht. Biologen houden zich bijvoorbeeld bezig met biodiversiteit en de gevolgen van klimaatverandering, maar ook met het ontrafelen van de werking van de levende cel en met het begrijpen van communicatie tussen organismen.

   

   

   


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/biologie/maak-kennis-met-ons/maak-kennis-met-ons.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Biomedical Sciences/Biomedische wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Je richt je bij Biomedische wetenschappen op de biologie van de gezonde en de zieke mens. Je¬† leert wetenschappelijk onderzoek doen naar het ontstaan en verloop van ziektes en naar de mogelijkheden tot ingrijpen daarin en voorkomen ervan. Je kijkt hierbij naar alle niveaus: van molecuul tot hele humane populaties. Je carri√®remogelijkheden zijn uitgebreid: niet alleen in het onderzoek maar ook in het bedrijfsleven, gezondheidsinstellingen, farmaceutische industrie of pati√ęntenorganisaties.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/bio-medische-wetenschappen/bio%e2%80%93medische-wetenschappen.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Biomedische technologie [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als biomedisch ingenieur wil jij de medische zorg verbeteren.¬†Om dit voor elkaar te krijgen ga je¬†beschikbare informatie, technieken en methoden¬†optimaliseren en vertaal je deze naar oplossingen die een arts kan gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld technieken voor het stellen van¬†een betere diagnose¬†om¬†hierdoor¬†de pati√ęnt gerichter te kunnen¬†behandelen of¬†misschien zelfs al een pati√ęnt te kunnen behandelen, nog v√≥√≥rdat de symptomen van zijn ziekte merkbaar zijn.

  Biomedische Technologie is een major die formeel onderdeel is van de bacheloropleiding Biomedische Technologie. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Biomedische Technologie.


  www.tue.nl

  [WO] Biotechnologie [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bij de Bachelor of Science opleiding Biotechnologie leer je om biologische en technische processen te doorgronden en toepasbaar te maken op industrieel niveau. Deze breed geori√ęnteerde opleiding strekt zich uit van het modificeren van DNA (gentechnologie), tot het werken met bacteri√ęn (microbiologie) en het ontwerpen van industri√ęle installaties inclusief reactoren van wel 50 m3 (procestechnologie). Het is de kunst om deze vakgebieden met elkaar in contact te laten komen. Het studeren van deze veelzijdige opleiding vormt een ontdekkingsreis langs de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en techniek.


  www.wur.nl/bbt

  [WO] Civiele Techniek [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als je waar ook ter wereld met slimme oplossingen onze leefomgeving wilt verbeteren, dan kies je voor een opleiding tot civiel ingenieur. Technisch veelzijdig, maatschappelijk relevant en uitdagend. Werk mee aan het oplossen van de fileproblemen in een Amerikaanse miljoenenstad, bouw in China een gigantische waterdam of wordt het meesterbrein achter een imposant bouwwerk als de Golden Gate Bridge. Civiel ingenieurs maken de wereld veilig, leefbaar en bereikbaar met oplossingen die de verandering in het klimaat en economische situatie het hoofd bieden.


  www.tudelft.nl

  [WO] Cognition, Language and Communication [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Heb je je ooit afgevraagd hoe denken werkt? Of hoe taal geleerd, verwerkt of geproduceerd wordt? Bij Cognition, Language and Communication onderzoek je vanuit de psychologie en de exacte wetenschappen de relatie tussen denken, taal en communicatie.                                                                                                                                                  


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/cognition-language-and-communication/cognition-language-and-communication.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Computer Science and Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Zelfrijdende auto’s, navigatie op je mobiel, persoonlijke aanbiedingen op basis van je surfgedrag, zorgrobots en het zoeken in films en plaatjes. Tijdens de opleiding Computer Science and Engineering leer je hoe je software en dataverwerking ontwikkelt voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en misschien wel de nieuwe YouTube. Wiskundig analyseren en modelleren, logisch nadenken, het werken met concepten van programmeertalen en het programmeren van algoritmen zijn hierbij van belang, maar ook samenwerking is belangrijk. Daarom werk je elk half jaar met enkele medestudenten aan een project, waarbij je bijvoorbeeld een intelligente bot in een computergame ontwerpt.


  www.tudelft.nl

  [WO] Econometrie en operationele research [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  Economie en Bedrijfseconomie is een brede, maatschappelijk geori√ęnteerde opleiding voor ambitieuze studenten. Je benadert maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en kennisgebieden, zoals macro- en micro-economie, ruimtelijke economie, ontwikkelingseconomie, economische geschiedenis en ethiek. Bovendien leer je van alles over finance, accounting en marketing. Met deze academische kennis en praktijkgerichte vaardigheden kun je maatschappelijke uitdagingen en bedrijfseconomische problemen analyseren en effectieve oplossingen aandragen.

  Waar Bedrijfskunde zich richt op bedrijfsprocessen, zet deze bachelor de economie en het menselijk gedrag centraal. Het programma heeft een sterke link met het beroepsveld: je krijgt gastcolleges van docenten die actief zijn in het bedrijfsleven of bij de overheid, doet bedrijfsanalyses met medestudenten, je loopt ‚Äď als je dat wilt ‚Äď een stage en doet afsluitend een onderzoeksproject; misschien wel voor een groot bedrijf op de Amsterdamse Zuidas.


  https://www.vu.nl

  [WO] Economics & Business Economics [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de bachelor Economics & Business Economics (Economie en Bedrijfseconomie) staat economie en menselijk gedrag centraal. Wil je weten waarom individuen/bedrijven/overheden bepaalde keuzes maken? En wil je ontdekken welke invloed deze keuzes hebben op ons dagelijks leven en de maatschappij? Dan is Economics & Business Economics jouw studie. Je analyseert maatschappelijke vraagstukken vanuit de micro- en macro-economie, en je kijkt daarbij ook naar zaken als financiering, organisatiemodellen en accounting. Datavakken, zoals wiskunde en statistiek, helpen je bij het maken van deze analyses. Een goede wiskundige basis is dan ook belangrijk.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/economics-business-economics/economics-business-economics.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Electrical Engineering [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .

  Een zonnepaneel, een robot en een implantaat om weer te kunnen horen: zonder Electrical Engineering kunnen deze dingen niet worden ontworpen. Dit vakgebied houdt zich voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Electrical Engineers zijn bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto’s en de nieuwste medische apparatuur. Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of een autonome robot te ontwerpen en te bouwen.


  www.tudelft.nl

  [WO] Farmaceutische Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Zoek je een combinatie van Scheikunde, Biologie en Medische wetenschappen? Ben je gefascineerd door het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen? Dan is Farmaceutische wetenschappen echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je vanuit een moleculair perspectief geneesmiddelen te ontwikkelen waar mens en maatschappij met smart op zitten te wachten.

  Farmaceutische wetenschappen aan de VU is een unieke opleiding. In tegenstelling tot soortgelijke opleidingen, richt alleen deze studie zich op de beginfase van het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. Je krijgt inzicht op vragen als: hoe komt het dat iemand ziek is? Waar in het menselijk lichaam gaat het dan niet goed? Hoe kun je dan ingrijpen? Hoe ontwikkel je zo’n nieuw medicijn? Hoe maak je dat nieuwe molecuul en hoe test je de werking? En dat alles op de VU-campus in wereldstad Amsterdam!


  www.vu.nl/far

  [WO] Future Planet Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bij Future Planet Studies draait het om de toekomst, en de grote uitdagingen van de komende eeuw: Klimaat, energie, voedsel, water, en de kwaliteit van leven. Hoe ziet ons leven op aarde er op de korte en lange termijn uit? Kunnen we op dezelfde voet doorgaan als nu? Welke consequenties hebben deze voor ons? En onze maatschappij? Kan klimaatverandering worden voorkomen? Kunnen we de aarde op dezelfde manier blijven inrichten en gebruiken als de afgelopen 20 jaar? Bij Future Planet Studies gaan studenten interdisciplinair aan de slag om oplossingen te bedenken voor deze uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/future-planet-studies/future-planet-studies.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Geneeskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Waarom Geneeskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam?
  ‚ÄĘ Gericht op team vorming: Het AMC gelooft dat we door samen te werken betere resultaten boeken. En dit kun je goed merken wanneer je hier studeert. Zo vinden we het belangrijk dat studenten leren om complexe zorgproblemen in (interprofessionele) teams op te lossen.
  ‚ÄĘ Nieuwe en actieve onderwijsmethoden: Door nieuwe onderwijsvormen, stimuleren we onze studenten om een actieve leerhouding aan te nemen. Zo is er veel kleinschalig onderwijs, maar ook nieuwe innovatieve onderwijsmethoden zoals e-learning en Team Based Learing.
  ‚ÄĘ Toekomstgericht onderwijs: de (medische) wereld verandert snel en de onderwijsfocus moet daarom niet liggen op het overbrengen van onze huidige kennis alleen. We leiden onze studenten op tot generalisten die in staat zijn om hun dagelijkse werkzaamheden aan te passen aan nieuwe kennis en technieken. Bovendien willen we hen opleidingen tot artsen die maatschappelijk verantwoord en professioneel handelen.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/geneeskunde/geneeskunde.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Gezondheid en Leven [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.

  De opleiding Gezondheid en Leven richt zich op alle aspecten van leven, gezondheid en ziekte. Het functioneren van de gezonde mens is gerelateerd aan genetische, sociale, biotische, gedragsmatige en fysische invloeden. Vanuit zo'n totaalblik naar onze gezondheid kijken: als jou dat ook mateloos fascineert, dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

  In het eerste jaar van de opleiding leg je een brede basis voor de kennis en academische vaardigheden binnen de levenswetenschappen. Jouw blikveld reikt van molecuul tot maatschappij. Vervolgens profileer je je in het tweede jaar op basis van jouw interesses, vaardigheden en ambities in de richting van de biomedische-, klinische-, of gezondheidswetenschappen (major). In het eerste gedeelte van het derde jaar kies je een minor en in het tweede semester rond je de opleiding af met een bachelorstage waarin alles samenkomt. 


  www.vu.nl/gezondheidenleven

  [WO] Gezondheidswetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.

  Gezondheidswetenschappen gaat over gezondheid, gezondheidsproblemen en gezondheidszorg. De vakken zijn biologisch, medisch, psychologisch en sociaal-wetenschappelijk gericht. Een student leert onderzoek doen en meewerken in bedrijven en organisaties. Deze opleiding geeft een ideale basis om met de gezondheidsproblematiek in de volle breedte bezig te zijn. Studenten worden opgeleid tot deskundigen met kennis van de gezonde mens en de factoren die de gezondheid bedreigen of bevorderen. Een afgestudeerde kan bijvoorbeeld aan de slag in het onderzoek naar gezondheidsvraagstukken, het management van de gezondheidszorg en de bevordering van de volksgezondheid (voorlichting en preventie).


  www.vu.nl/gzw

  [WO] Industrial Engineering & Management [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als technisch bedrijfskundige maak je organisaties en bedrijfsprocessen effici√ęnter, maximaliseer je de winst, minimaliseer je de risico‚Äôs en verbeter je de kwaliteit en concurrentiepositie. In de opleiding Industrial Engineering & Management leer je ook hoe je de benodigde veranderingen effectief doorvoert en hoe je de gevolgen ervan kunt inschatten voor de organisatie, het personeel, de financi√ęn en de marktpositie. Hierbij combineer je kennis uit de vakgebieden bedrijfskunde, ICT, wiskunde en techniek.


  https://www.utwente.nl/onderwijs/bachelor/opleidingen/industrial-engineering-management/

  [WO] Industrieel Ontwerpen [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Hoe laat je mensen gezonder leven? Hoe wordt ons woon-werkverkeer minder milieuvervuilend en aangenamer? Hoe kunnen producten langer meegaan en eenvoudig worden gerecycled? Vanaf dag één leer je bij Industrieel Ontwerpen impact te maken, zodat zowel de mens als de samenleving profiteert.

  Je leert gebruiksvoorwerpen ontwerpen, maar ook diensten, interfaces, en systemen. Voor nieuwe technologie√ęn ontwikkel je mogelijke toekomstscenario‚Äôs. Je ontwerpt veelal in samenwerking met bedrijfsleven en andere organisaties


  https://www.tudelft.nl/io

  [WO] Klinische Technologie [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Geavanceerde MRI-scans, operatierobots en 3D-geprinte kunstorganen: medische technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg. Zorginnovaties maken nieuwe diagnoses en behandelingen mogelijk die ziekten in een vroeger stadium kunnen opsporen en meer gericht zijn op de individuele pati√ęnt. Ze kunnen zelfs een verschil betekenen in een kritische situatie. Alleen medische kennis van de pati√ęnt is niet meer voldoende. Er is behoefte aan een nieuw soort medisch professional: iemand met medische √©n technische kennis, die de brug slaat tussen techniek en kliniek.

   

  Bij de bacheloropleiding Klinische Technologie word je opgeleid tot een technisch-medisch professional die zijn of haar expertise inzet binnen een medisch behandelteam voor een optimale diagnose en behandeling van de pati√ęnt. Een unieke positie op het hoogste niveau van de gezondheidszorg waar veel vraag naar is. Een klinisch technoloog vergemakkelijkt de introductie van technologische vernieuwingen in de zorgsector en maakt het verschil in de gezondheidszorg van de toekomst. Als student leer je op een ingenieursmanier het menselijk lichaam en ziektes analyseren en leer je werken met complexe technologie√ęn.¬†


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/kt/bsc-klinische-technologie/

  [WO] Kunstmatige Intelligentie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bij Kunstmatige Intelligentie leer je om programma’s en systemen te ontwikkelen, die mensen ondersteunen bij het nemen van beslissingen of het zelfstandig uitvoeren van taken waar intelligentie voor nodig is. Voorbeelden zijn vertaalprogramma’s, programma’s in spraakherkenning, software van spellen die zelfstandig denken, programma’s die artsen, juristen of andere experts ondersteunen in het nemen van beslissingen of programma’s die onderhandelingen voeren. Tijdens deze opleiding krijg je te maken met informatica, cognitie, taalkunde, robotica, filosofie, logica en wiskunde.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/kunstmatige-intelligentie/kunstmatige-intelligentie.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Life Science and Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wat is de overeenkomst tussen penicilline, bier en biologisch afbreekbaar plastic? Op het eerste gezicht niet veel. Maar aan de basis van deze en veel andere toepassingen ligt de levende cel. Deze ‚Äėkleinste bouwsteen van het leven‚Äô is h√©t centrale begrip dat je gaat bestuderen in de opleiding Life Science & Technology (LST) aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden samen. Je combineert biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en nog meer vakgebieden.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/lst/bsc-life-science-technology/

  [WO] Maritieme Techniek [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Zo lang men zich kan herinneren verbinden de zee√ęn en oceanen de bewoners van deze aarde met elkaar. Containerschepen en mammoettankers vol goederen en grondstoffen gaan de hele wereld over. Tegelijkertijd zijn schepen op zee bezig met het plaatsen van windmolenparken, het aanleggen van communicatiekabels, het winnen van olie en gas √©n het bevoorraden van offshore platforms. Scheepvaart is onmisbaar en Nederland staat wereldwijd aan de maritieme top.

   

  Alle grote, technische objecten die op zee drijven, varen en werken behoren tot de Maritieme Techniek. De studie Maritieme Techniek aan de TU Delft is uniek in Nederland: het is de enige maritieme opleiding op academisch niveau. Als maritiem ingenieur heb je allerlei vaardigheden in de vingers: van het ontwerpen van schepen en het samenstellen van de machineinstallaties aan boord tot het optimaliseren van de constructie en het bepalen van de vorm van de romp en schroef. Delftse maritiemers houden zich bezig met innovatieve vraagstukken, met aandacht voor milieu en veiligheid. Kun je bijvoorbeeld schepen schoon, veilig en effici√ęnt laten varen op vloeibaar aardgas? En kunnen we met een scheepsconstructie een zo gunstig mogelijke balans vinden tussen gewicht, sterkte en stijfheid? Ook windvoortstuwing en autonome schepen zijn belangrijke onderwerpen.

   

  d.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/mt/bsc-maritieme-techniek/

  [WO] Mathematics/Wiskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Niet de getallen en formules zelf, maar de wereld daarachter bestudeer je bij de opleiding Wiskunde. Als wiskundige wil je bijvoorbeeld begrijpen waarom er oneindig veel priemgetallen bestaan. Maar je bedenkt bijvoorbeeld ook foutherstellende wiskundige codes voor mp3-spelers of beveiligingssystemen voor bankpassen. Wiskunde is een veelzijdig en dynamisch vakgebied. Je vindt het overal: getaltheorie stond aan de wieg van veilige (internet-) communicatie, numerieke wiskunde maakt snelle berekeningen mogelijk in klimaatmodellen, Google had nooit bestaan zonder de lineaire algebra en in de financi√ęle wereld en forensische wetenschap speelt de stochastiek een grote rol.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/wiskunde/wiskunde.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Mechanical Engineering (samenwerking met VU Amsterdam) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Twente te Enschede.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Mechanical Engineering is iets voor jou als je graag technische oplossingen zoekt voor allerlei actuele vraagstukken en daarvoor een brede basis wilt leggen. Een werktuigbouwer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen. Hoewel werktuigbouwkunde een van de oudste technische disciplines is, zul je ontdekken dat iedere moderne technologie er nauw mee verweven is en van afhankelijk is. Als werktuigbouwkundige kun je daarom in zeer uiteenlopende sectoren en functies terecht komen, van civiele en luchtvaarttechniek tot biomedische wetenschappen of nanotechnologie.

  Naast ons zeer gewaardeerde bachelorprogramma in Enschede (nr 1, volgens weekblad Elsevier) kun je met ingang van september 2019 ook . Universiteit Twente is hiervoor een samenwerking aangegaan met de . Met deze unieke bachelor studeer je in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en de technische expertise waar de UT om bekend staat. Je krijgt je diploma van de UT, maar krijgt les van docenten van beide universiteiten. 

   


  www.utwente.nl

  [WO] Medische Informatiekunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Ambieer jij een veelbelovende carri√®re op het raakvlak van de gezondheidzorg en ICT-wereld? Dan is Medische Informatiekunde in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam iets voor jou! Is het mogelijk om mensen te waarschuwen v√≥√≥rdat ze ziek worden? Hoe zorgen we ervoor dat de juiste pati√ęnt de juiste medicatie krijgt in een ziekenhuis met duizenden pati√ęnten? Tijdens de driejarige bacheloropleiding leer je deze belangrijke vraagstukken met informatiekundige methoden en ICT op te lossen.¬† Als medisch informatiekundige fungeer je als spin in het web. Of het nu een arts, pati√ęnt of ICT-er betreft, jij begrijpt hun wensen en problemen omdat je dezelfde taal spreekt. Dit leer je niet alleen in de collegebanken, maar ook op de werkvloer. Je krijgt onderwijs van docenten met diverse achtergronden: artsen, informatici, managers en medisch informatiekundigen. Daarnaast werk je samen met mensen uit verschillende disciplines in kleine teams aan oplossingen voor vraagstukken. Zo ga je je al snel thuis voelen in de wereld van het AMC, iets wat werkgevers steeds belangrijker vinden.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/medische-informatiekunde/medische-informatiekunde.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Medische Natuurwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Techniek .

  De smartphone als diagnosetool, op afstand bestuurbare pacemakers en 3-D geprinte organen: de ontwikkelingen in de medische wereld gaan razendsnel. Tijdens de bachelor Medische Natuurwetenschappen duik je in de wondere wereld van medische innovaties. Je studeert Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde, Informatica en Fysiologie in een medische context. Hierdoor leer je over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en complexe medische problemen effectief op te lossen.

  Met Medische Natuurwetenschappen aan de VU kies je een studie die uniek is in Nederland. Van alle gezondheidsopleidingen die je aan de VU kunt studeren is dit de meest exacte. Medische Natuurwetenschappen is een samenwerking tussen de bètafaculteiten en het VU medisch centrum. Deze zitten op één locatie: de VU campus - wel zo praktisch. Met deze brede bétaopleiding weet je straks bijvoorbeeld hoe de complexe apparaten in het ziekenhuis werken en hoe je ze verder kunt verbeteren. Al met al ontwikkel je je als medisch fysicus tot arts van de toekomst. 

  Als student Medische Natuurwetenschappen leer je om over je eigen vakgebied heen te kijken vanuit het VU thema Human Health & Life Sciences. Samen met VU-experts en professionals van verschillende disciplines ga je praktijkopdrachten te lijf vanuit een multidisciplinaire aanpak. Zo ontwikkel jij je temidden van medici, technici, ethici en psychologen tot topexpert, klaar om de gezondheidszorg naar een hoger plan te tillen.

  Studenten Medische Natuurwetenschappen staan over het algemeen bekend als gedreven studenten met een uitstekend carrièreperspectief. Eén van de unieke karakteristieken van de opleidingen is de mogelijkheid om het NVKFcertificaat te halen. Deze opleiding kan dus een opstap zijn om klinisch fysicus te worden.


  www.vu.nl/mnw

  [WO] Molecular Science en Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Met de scheikundeopleiding Molecular Science & Technology (MST) van de Universiteit Leiden en de TU Delft word je opgeleid tot chemicus of chemisch technoloog. Je dagelijkse leven zit vol chemie: van kleding tot energie en van geneesmiddelen tot voeding. De chemici en chemisch technologen van de toekomst staan door de groei van de wereldbevolking en afname van natuurlijke reserves voor grote uitdagingen. Je leert en onderzoekt structuur een eigenschappen van moleculen. MST biedt je een unieke combinatie van fundamenteel en toegepast chemisch onderzoek.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/lst/bsc-life-science-technology/

  [WO] Natuur- en Sterrenkunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Natuur- en Sterrenkundigen onderzoeken hoe de wereld om ons heen in elkaar zit. Hun belangstelling strekt zich uit van hele kleine deeltjes, zoals atomen en quarks, tot de allergrootste structuren, van melkwegstelsels tot het zichtbare heelal. Tijdens je studie Natuurkunde -en Sterrenkunde in Amsterdam ga je op zoek naar het antwoord op vragen zoals: Wat zijn de meest fundamentele bouwstenen van de materie? Kunnen we quantumcomputers bouwen? Wat is donkere materie? Hoe worden sterren en planeten geboren, hoe evolueren ze en hoe lang leven ze?Is er leven op andere planeten? Zijn er alternatieve bronnen van energie?


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/natuur--en-sterrenkunde/natuur--en-sterrenkunde.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Are you interested in socio-economic topics and intrigued by complex problems? Do you like to be challenged, and do you feel at home in an international environment? If you are considering enrolling for a Bachelor’s in Political Science, Psychology, Law or Economics, then PPLE may be your path to academic achievement. PPLE (Politics, Psychology, Law and Economics) is a small-scale and intensive study programme taught completely in English. It is unique in the Netherlands, a one of a kind combination of disciplines, with courses especially designed for this programme. You will be discussing the news and its background with students from all over the world, organizing debates and festivals, and receiving a top education to become a decision maker of the future. 


  http://pple.uva.nl

  [WO] Psychobiologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als psychobioloog zoek je naar de biologische achtergrond van psychologische processen. Hiermee tracht je menselijk gedrag te verklaren. Ook kan je gericht naar behandelingen voor stoornissen als autisme, schizofrenie of de ziekte van Alzheimer zoeken. Bij de bachelor Psychobiologie leer je hoe het zenuwstelsel en de hersenen zijn opgebouwd en hoe menselijk gedrag ontstaat. Tijdens de opleiding doe je een stevige basiskennis biologie op en je leert ook over scheikunde, wiskunde en natuurkunde. Veel afgestudeerden komen terecht in het onderzoek, maar je kunt ook gaan werken in het bedrijfsleven of het onderwijs.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/psychobiologie/psychobiologie.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Psychology & Technology [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Eindhoven te Eindhoven.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De games die je speelt, het mobieltje waarmee je sms't, de internetsite waar je op shopt. Technologie is overal om ons heen en is belangrijk. Te belangrijk om alleen aan technologen over te laten. Bij Psychology & Technology leer je wat technologie met mensen doet  en hoe je met behulp van psychologische kennis technologie optimaal kunt laten werken voor mensen. Maar ook leer je hoe je met behulp van de psychologie volkomen nieuwe technologische toepassingen kunt ontwerpen, zoals motiverende revalidatietehnologie, sociale robots, of brein-computer interfaces.

  Mens en techniek
  Docenten en studenten aan de opleiding Psychology & Technology bestuderen heel veel verschillende onderwerpen die allemaal betrekking hebben op de relatie tussen mensen en techniek. Je kunt daarbij denken aan:

  • Robots als hulp in de huishouding
  • Intieme technologie voor knuffels op afstand
  • Vertrouwen in online veilingen
  • Verlichting waar je gezond en slim van wordt
  • Avatars die je helpen met energiebesparing
  • Intelligente straatverlichting
  • Persuasive technology, oftewel hoe kan je telefoon je helpen met afvallen? Hoe kan je douche ervoor zorgen dat je minder water gebruikt

  De TU/e bundelt haar bacheloronderwijs in het TU/e Bachelor College. Als student van het Bachelor College krijg je de ruimte om zelf je studie samen te stellen op basis van je interessegebieden en ambities. De bacheloropleiding bestaat voor een groot deel uit je major. Met de major kies je het vakgebied waarin je later als ingenieur wilt gaan werken. Het vormt de basis van je opleiding. Op deze website lees je meer over de inhoud van de major Sustainable Innovation. Op deze manier kom je te weten of deze major iets voor jou is.

  De major Psychology & Technology is formeel onderdeel van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen. Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen met als specialisatie Psychology & Technology en de graad van Bachelor of Science in Technische Innovatiewetenschappen.


  www.tue.nl

  [WO] Scheikunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de bachelor Scheikunde bestudeer je de eigenschappen van stoffen en hoe ze onderling op elkaar reageren. Je onderzoekt met allerlei moderne technieken de structuur en eigenschappen van moleculen en levende cellen en probeert bestaande processen te begrijpen of verbeteren. Ook het proces om moleculen te ontwerpen of te maken en daarvoor nieuwe methoden te ontwikkelen, vormt een belangrijk onderdeel van je opleiding. Dit kan in een lab, maar ook met computermodellen waarmee je het gedrag van moleculen kunt nabootsen en voorspellen.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/scheikunde/scheikunde.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  [WO] Science, Business & Innovation [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Exact en informatica.

  Voor een toekomstbestendige samenleving zijn we afhankelijk van slimme en innovatieve oplossingen. Met Science, Business & Innovation (SBI) ‚Äď een unieke opleiding binnen het Nederlands bacheloraanbod ‚Äď leer je om met een wetenschappelijke, maatschappelijke, economische bril naar de wereld te kijken.

  Je kijkt over vakgebieden heen en ontwikkelt vaardigheid in het vertalen van natuurwetenschappelijke vindingen naar innovatieve, marktgerichte toepassingen. De opleiding heeft in 2013 als eerste opleiding in Nederland het prestigieuze Bijzonder Kwaliteitskenmerk Ondernemen van accreditatie-autoriteit NVAO ontvangen.

  SBI bestaat uit een combinatie van natuur- en sociaalwetenschappelijke en bedrijfskundige vakken. Tijdens je bachelor leer je hoe je ontdekkingen die in laboratoria worden gedaan, kunt beoordelen op marktwaarde en maatschappelijk nut. Je ontwikkelt zowel academische vaardigheden (kritisch nadenken, omgaan met interdisciplinaire vraagstukken) als ondernemersvaardigheden (projectmatig werken en scherp argumenteren). Zo word je opgeleid om goede idee√ęn door te ontwikkelen vanuit een verdienmodel. Serious business dus.

  Het welzijn van onze maatschappij staat onder druk. Via de VU-thema‚Äôs¬†Science for Sustainability¬†en¬†Human Health and Life Sciences¬†werken we aan duurzame oplossingen met experts uit verschillende vakgebieden. Als SBI-student profiteer je van deze kruisbestuiving tussen onder meer schei- en natuurkundigen, economen en sociaal wetenschappers. Samen vergroten jullie tijdens praktijkopdrachten je kennis en zetten deze om in potenti√ęle maatschappelijke en economische toepassingen.¬†
   


  www.vu.nl/sbi

  [WO] Technische Bestuurskunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Het opwekken van duurzame energie, de introductie van zelfrijdende auto’s, het beschermen van je online privacy of het verantwoord ontwikkelen van artificial intelligence…technologie heeft grote impact op alles en iedereen. Daarom is er grote behoefte aan ingenieurs die hun technische kennis weten te combineren met inzicht in maatschappelijke factoren. Technische Bestuurskunde is een studie die is ontstaan uit deze vraag.

  In de eerste plaats word je bij ons opgeleid tot ingenieur. Je leert wiskundig modelleren zodat je de effecten van technologische innovaties kunt inschatten. Daarnaast krijg je vakken zoals economie, recht, organisatie en management. Dit is een ijzersterke combinatie in een tijd waarin vrijwel alle grote vraagstukken technologisch van aard zijn, maar niet kunnen worden opgelost met technologie alleen.

  Dus ben je goed in wiskunde en andere exacte vakken, maar ook ge√Įnteresseerd in economie, bestuur, management en recht? Ben je onderzoekend, praktijkgericht, maatschappelijk betrokken en ondernemend? Dan is Technische Bestuurskunde iets voor jou.


  www.tb.bsc.tudelft.nl

  [WO] Technische Natuurkunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wil je weten hoe protonen kunnen worden gebruikt om mensen te genezen? Of hoe je met nanotechnologie veel betere zonnecellen kunt maken? Ben je benieuwd of de kwantumcomputer en kwantum-internet mogelijk worden? Bij Technische Natuurkunde aan de TU Delft vind je antwoorden op deze vragen. ‚ÄėTechnische Natuurkunde‚Äô is, in tegenstelling tot een natuurkunde-opleiding aan een algemene universiteit, gericht op toepassen in dagelijkse en minder dagelijkse dingen. Maar vergis je niet: daarvoor is een diepgaand en fundamenteel begrip van de natuurwetten nodig. Dat is vaak behoorlijk abstract en wiskundig.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/tn/bsc-technische-natuurkunde/

  [WO] Technische Wiskunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wondgenezing versnellen, filedruk verminderen en de financi√ęle crisis begrijpen: wiskundige modellen spelen een grote rol in fysische, technische en maatschappelijke verschijnselen. Technische Wiskunde leert je om niet zomaar iets aan te nemen. Je probeert door systematisch onderzoek regels af te leiden waarvan je zeker weet dat ze in diverse omstandigheden altijd geldig zijn. Via modellen boots je de werkelijkheid na en ontrafel je ingewikkelde problemen om uiteindelijk de juiste invalshoek voor de oplossing te vinden.


  www.tudelft.nl

  [WO] Voeding en Gezondheid [WO]


  Aangeboden door: Wageningen University te Wageningen.
  Bekend onder het domein: Gezondheid.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Voeding en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Voedingskundigen willen de gezondheid van mensen handhaven of verbeteren door middel van gezonde voeding. Bij de opleiding Voeding en Gezondheid komen alle aspecten van de voeding van mensen aan de orde: de keuze van het voedsel, de manier waarop we het nuttigen, de verwerking van het voedsel door het lichaam en het effect van voeding op de gezondheid.


  www.wur.nl/bvg

  [WO] Werktuigbouwkunde [WO]


  Aangeboden door: Technische Universiteit Delft te Delft.
  Bekend onder het domein: Techniek .
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wat als je de kennis, mogelijkheden en expertise hebt om alles te ontwrpen wat je maar kunt bedenken, wat zou jje dan maken? Een betrouwbare en duurzame energievoorziening die kan garanderen dat de lichten blijven branden?

  Werktuigbouwkunde is het onderdeel van de techniek dat zich bezig houdt met het onwerpen, analyseren en realiseren van mechainische systemen dien ons leven makkelijker, veiliger en duurzamer maken Op de TU Delft is werktuigbouwkunde een bacheloropleiding  met een brede theoretische basis in de wis- en natuurkunde. Met die kennis van wis- en natuurkunde kijk je met een analytische blik naar de wereld. Je leert voor de hand liggende oplossingen kritisch te onderzoeken en betere alternatieven te bedenken. Daarmee wordt je een onmisbare schakel tussen technologische ontwikkelingen en de maatschappij.


  https://www.tudelft.nl/onderwijs/opleidingen/bachelors/wb/bsc-werktuigbouwkunde/  (Profielen: C&M & E&M)

  Aantal opleidingen: 62

  BA.HM - Bachelor of Arts in Hotel Management [HBO]


  Aangeboden door: Hotelschool The Hague te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Are you professional, ambitious and do you want to work in an international business environment? Then join us at Hotelschool The Hague for our Bachelor of Arts¬†in Hotel Management (BA.HM), ranked top 5 worldwide! Hotelschool The Hague has been, ‚ÄėAt the heart of Hospitality‚Äô since 1929 and¬†you join a warm, welcoming and international community in either The Hague or Amsterdam, with students from over 50 nationalities.

  You explore the world of hospitality, participating in two international internships. During the Bachelor Programme you develop your social skills, business skills and practical skills. You will form lifelong friendships during your first year on campus accommodation. After four years, you graduate with a Hotelschool The Hague Bachelor’s Degree and excellent career opportunities: It’s your Passport to the World!


  www.hotelschool.nl

  Business Innovation (voorheen International Business Innovation Studies) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Are you interested in leading change and innovation within an international business environment? Would you like to develop and sharpen your skills in:
  ‚Äʬ†defining trends and developments, problems, issues, opportunities, necessary changes;
  ‚Äʬ†designing value-adding solutions that meet the end users' needs (e.g. concepts, strategies, products, services, processes);¬†
  ‚Äʬ†executing / implementing business cases, plans, ideas, solutions and performing tasks and activities derived from the business case and plans (marketing, sales, HR, purchasing, finance, etc.);¬†
  ‚Äʬ†evaluating, measuring and monitoring performance and execution?
  Do you want to become an idea fuser ("a person with the ability to pull two unlike things together to create a beautiful third") and a knowmad ("a creative, imaginative, and innovative person who can work with almost anybody, anytime, and anywhere")?
  Then the Business Innovation (English-taught) 4-year full-time bachelor programme might be perfect for you. It is aimed at providing the business world and society with agents of innovation who can help the business they work for to survive and thrive in this age of rapid change. You will develop skills in discovery (innovation, concept development, creative thinking, design) and delivery (implementation, planning), and learn how to combine and apply them to new developments on an international scale in order to set high visions, execute innovations profitably and manage innovation.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/business-innovation-en-fulltime/

  Business Studies [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Standaardmanagers zijn uit: wij leren je wat business is! Start met Business Studies
  De bacheloropleiding Business Studies is een zakelijke opleiding gericht op alle aspecten van de bedrijfsvoering en het resultaatgericht werken in een organisatie in de private of publieke sector. Business Studies is de eerste opleiding die alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor een goede bedrijfsvoering en voor het vormgeven en innoveren van processen samenvoegt in een opleiding. Als student Business Studies heb je een voorsprong op anderen, omdat je een brede kennis hebt van het bedrijfsleven mét een specialisatie op één van de vakgebieden. Als afgestudeerde ben je ondernemend, innovatief, professioneel, ethisch, maatschappelijk bewust, klantgericht, onderzoekend en creatief!

  Hbo-opleiding Business Studies: Iets voor jou?
  Het werkveld vraagt steeds vaker om multidisciplinaire professionals. Als afgestudeerde moet je alle radertjes van de bedrijfsvoering in samenhang kunnen begrijpen. Het blijkt dat bedrijven steeds vaker op zoek zijn naar nieuwsgierige jongeren met een onderzoekende houding die openstaan voor nieuwe invloeden, goed kunnen samenwerken én begrijpen hoe een organisatie in elkaar zit. 

  Een bedrijf bestaat uit veel verschillende onderdelen: management, HRM, marketing, financi√ęn, interne en logistieke processen. Als jij weet hoe al die radertjes samenvallen, dan begrijpt jij beter wat collega's doen, wat er van elkaar verwacht wordt en hoe jullie samen mooie resultaten kunnen behalen. Dus daarom leiden wij je de eerste twee jaren breed op en kies je dan pas je afstudeerrichting. Dus als jij geen standaardmanager wilt worden maar de professional van de toekomst, kies dan voor Business Studies!

   


  https://www.inholland.nl/opleidingen/business-studies-voltijd/

  Communicatie (CO) en Creative Business [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Communicatie en Creative Business

  Communicatie
  Heb je een fascinatie voor merken en organisaties in een commercieel en/of maatschappelijk speelveld in een continu veranderende wereld? Dan is de opleiding Communicatie (CO) wellicht de juiste studie voor je. De 4-jarige bacheloropleiding Communicatie leidt je op tot de allround communicatieprofessional van vandaag √©n morgen. Tijdens de praktijkgerichte HvA-opleiding Communicatie krijg je de nodige theorie en werk je veel in projecten. Je krijgt gastcolleges en werkt samen met diverse bedrijven. Je leert alles over merken, organisaties, communicatiestrategie√ęn en het maken en inzetten van middelen en media op een innovatieve en creatieve wijze. In een veranderende wereld is communicatie steeds vaker ‚Äėgepersonaliseerd‚Äô: wat jij dagelijks aan beeld, geluid en tekst ziet, is anders dan wat die persoon tegenover jou in de trein meekrijgt. Toch zijn er ook algemene boodschappen die ook nog steeds alle inwoners moeten bereiken; denk aan informatie bij een evenement, ramp of zelfs het ophalen van het huisvuil. Als communicatiestudent denk je steeds na over de waarde van de boodschap en hoe je mensen kan bereiken en overtuigen.

  Creative Business
  Creative Business (CB) leidt je op tot de allround mediaprofessional van vandaag én morgen. De mogelijkheden zijn eindeloos: vrijwel elk merk, organisatie en publiek figuur maakt gebruik van media, maar hoe sorteer je nu het meest effect?

  Wil je graag werken in de mediawereld en meebepalen waar media aandacht aan besteden? Denk je na over de invloed van de media en zou je bijvoorbeeld zelf een nieuw medium in de markt willen zetten? Ben je goed in taal, maar schrik je niet van data? Denk je erover na waarom die ene influencer meer macht heeft dan die reclamezuil op straat? Ben je ge√Įnteresseerd in de ‚Äėachterkant‚Äô van de mediabranche? Dan is de opleiding Creative Business van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) wellicht de juiste studie voor jou.


  www.hva.n/opleiding/communicatie/communicatie.htmll

  Creative Business [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Word jij de nieuwe creatieve business leider van morgen. De wereld van media en entertainment verandert snel. Technologie verandert nu constant de manier waarop wij media consumeren. Vlogs, evenementen, games, muziek, televisie, social media - de creatieve industrie is invloedrijker dan ooit! De vraag naar innovatieve producten en diensten groeit daardoor iedere dag. De flexibele en future-proof opleiding Creative Business leidt je op tot een professional die creatieve mediaconcepten kan bedenken, uitvoeren en in de markt zetten. 


  https://www.inholland.nl/opleidingen/creative-business-voltijd

  Facility Management / AD Facilitair Eventmanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  AD Facilitair Eventmanagement (2-jarig)
  Je bent in staat bent om faciliteiten, zoals techniek, beveiliging, schoonmaak en catering tijdens events en op evenementenlocaties te organiseren, te coördineren en te ondersteunen.

  In twee jaar vergroot je je kennis op het gebied van evenementen in de breedste zin van het woord. Je leert hoe evenementen vandaag de dag worden georganiseerd, gecoördineerd, begroot en ontwikkeld. Je ontwikkelt ook vaardigheden waaraan de branche op dit moment behoefte heeft. Door middel van verschillende beroepsopdrachten en projecten leer je praktijksituaties kennen en houd je je ook écht bezig met de voorbereiding en uitvoering van een evenement.

  Hou je van evenementen? Wil je graag leren hoe evenementen worden georganiseerd en dan vooral de facilitaire kant van een evenement? Vind je het leuk om evenementen zélf te organiseren? Word je blij van mensen die zich vermaken? Heb jij een 'hands-on-mentaliteit'? Kun jij goed het overzicht bewaren? Werk je graag in teamverband? Wilde je altijd al achter de schermen van een evenement werken? Dan is de opleiding Facilitair Eventmanagement echt iets voor jou!

  Facility Management (4-jarig)
  Het vak Facility Management ontwikkelt zich in Nederland in sneltreinvaart. Ooit begonnen als noodzakelijke ondersteuning van een organisatie is het vak nu uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de bedrijfsvoering. De vierjarige opleiding Facility Management van Hogeschool Inholland leidt je op voor een breed werkveld. Zaken als catering, schoonmaak, beveiliging, huisvesting, bedrijfsevenementen, maar ook ICT en P&O worden steeds vaker centraal aangestuurd. Als facility manager geef je leiding aan deze processen. Erg veelzijdig dus! De voltijd hbo-opleiding is zeer geschikt voor studenten met een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) die graag ondernemend en resultaatgericht bezig zijn.

  Ben je een doorzetter en hou je van aanpakken? Ben je iemand die gemakkelijk op verschillende niveaus communiceert? Ben je ondernemend, flexibel en klantgericht? Kun je goed met mensen omgaan in verschillende situaties en onder wisselende omstandigheden? Zijn sturende en leidinggevende kwaliteiten voor jou belangrijk in je toekomstige werkomgeving? Hecht je waarde aan respectvolle en gastvrije omgangsnormen in je werk? Als jij graag organiseert, creatief denkt én handelt, is deze voltijd hbo-opleiding echt iets voor jou.

  Je volgt deze opleiding(en) bij de Inholland vestiging in Amsterdam/Diemen.


  www.inholland.nl/fm

  Fashion Business [HBO]


  Aangeboden door: TMO - Fashion Business School te Doorn.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  TMO is een kleinschalige particuliere hbo fashion business school. Erkend en geaccrediteerd door de overheid. Bovendien is TMO beloond met het predikaat ‚ÄėTopopleiding‚Äô en behoort daarmee tot de 9 % beste commerci√ęle voltijd hbo-opleidingen van Nederland. Iets om trots op te zijn!¬†De opleiding duurt 3,5 jaar en leidt op voor commerci√ęle managementfuncties in de internationale modebranche.¬†TMO biedt een breed vakkenpakket; een combinatie van management, marketing, communicatie, mode en persoonlijke ontwikkeling. Naast vakkennis, werk je bij TMO aan real life projecten en lever je een bijdrage aan kennisontwikkeling in samenwerking met de fashionbranche.


  www.tmo.nl./

  Finance en Control (Bedrijfseconomie / Accountancy) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De moderne bedrijfseconoom is veel meer dan alleen de financieel specialist. Het management van bedrijven en instellingen zoekt tegenwoordig juist een gesprekspartner die ook kan meedenken over het runnen van de organisatie. De vierjarige voltijd hbo-opleidingen Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Accountancy bereiden je voor op een functie in de financi√ęle werled. Na afloop van je opleiding¬†ben je een breed opgeleide professional. Je brengt bedrijfsprocessen en de financi√ęn van een organisatie in kaart en adviseert hoe die processen (beter) kunnen worden beheerst. Je kunt dan bijvoorbeeld¬† aan de slag als consultant, assistent-controller, financieel adviseur en vermogens- of beleggingsadviseur bij banken en bedrijven.

  Ben je ge√Įnteresseerd in de financi√ęle wereld en alles wat daarmee samenhangt? En vooral in het brede pakket beroepen dat daarmee te maken heeft? Ben je altijd al goed geweest in rekenen en beschik je over een sterk analytisch vermogen? Ben je praktisch ingesteld en kun je goed organiseren? Kun je andere mensen aansturen en overtuigen? Dan is de voltijd hbo-opleiding Finance & Control echt iets voor jou. Met deze opleiding word je een echte financieel expert. Jij bent straks die specialist met verstand van financi√ęle zaken waaraan elke organisatie behoefte heeft.


  https://inholland.nl/opleidingen/finance-control-bedrijfseconomie-voltijd/

  Food Commerce en Technology [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Vind je het interessant om te weten hoe onze voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd? Wil je weten hoe deze op kwaliteit of veiligheid worden gecontroleerd? Wat is nu precies food safety (of voedselveiligheid) en welke eisen gelden hiervoor? Wat maakt een product nu echt gezond of lekker? Hoe kom je er precies achter wat de consument wil of waar hij nu en in de toekomst behoefte aan heeft? Hoe kunnen we het eetpatroon van de consument gezonder maken en goed uitleggen wat voor hem of haar het beste product is? Wat maakt producten of productiemethoden duurzaam? Kortom: er zijn heel wat vragen te beantwoorden. Ga jij die uitdaging aan? Kies dan voor de opleiding Food Commerce and Technology.

  De hbo-opleiding Food Commerce and Technology wordt door Inholland op de volgende locaties in voltijd verzorgd: Amsterdam en Delft.


  www.inholland.nl/fct

  HBO-Rechten [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Recht & bestuur.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  HBO-Rechten
  Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan is deze opleiding wellicht geschikt voor jou. 


  http://www.hva.nl/opleiding/hbo-rechten/hbo-rechten.html

  Hotel en Facility (Engels) [HBO]


  Aangeboden door: Breda University of Applied Sciences te Breda.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Hotel

  Hotel Management

  hbo-bacheloropleiding - BA - 3 of 4 jaar

  Deze Engelstalige hbo-bacheloropleiding bereidt je voor op een internationale carrière in de hospitality branche. Als hospitality professional ben je in staat om diverse bedrijfsproblemen op te lossen, je team te leiden en de behoeften en verwachtingen van je gasten te begrijpen. De opleiding heeft een in-house leerbedrijf met moderne keukenfaciliteiten. Hier doe je ervaring op in het organiseren van bijeenkomsten en het verzorgen van gasten. Getalenteerde studenten kunnen deelnemen aan de Hilton Class. Voorbeelden van functies in de hospitality branche zijn: general manager, food & beverage manager, rooms division manager, sales manager of marketing manager.

   

  Facility

  International Facility Management

  hbo-bacheloropleiding - BBA - 3 of 4 jaar

  Deze Engelstalige hbo-bacheloropleiding bereidt je voor op een internationale carrière in de facilitaire branche. De facilitaire afdeling is het kloppende hart van een organisatie. Goed georganiseerd facilitair management kan het verschil maken en waarde toevoegen aan het bedrijf. Dat is ook de reden dat tegenwoordig de facilitaire manager een partner is op strategisch bedrijfsniveau. De opleiding heeft een in-house leerbedrijf met moderne keukenfaciliteiten. Hier doe je ervaring op in het organiseren van bijeenkomsten en het verzorgen van gasten. Na je studie kun je aan de slag in bijvoorbeeld een ziekenhuis, hotel, op het vliegveld of bij een multinational. Ook overheid, cateringbedrijven en evenementen- en adviesbureaus wereldwijd kunnen werkgevers zijn.


  www.buas.nl

  Hotel- en Eventmanagement [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Tio te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd
  OPGELET: Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Dit betekent dat deze opleiding niet bekostigd is en je deze dus zelf dient te financieren.

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te cre√ęren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.

  Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.


  www.tio.nl

  International Business Management / Commerci√ęle Economie en Ondernemerschap [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Tio te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd
  OPGELET: Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Dit betekent dat deze opleiding niet bekostigd is en je deze dus zelf dient te financieren.

  IBM
  Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azi√ę. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en cre√ęer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.

  CEO
  Heb jij gevoel voor sales en denk je ‚Äėout of the box‚Äô? Benut je talenten en kies voor de opleiding CEO. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt communicatiecampagnes en sluit de beste deals. Jouw duidelijke visie op de toekomst en kennis van marktonderzoek maken het verschil. Als geen ander weet je wat ervoor nodig is om een brand neer te zetten en te verkopen.


  www.tio.nl

  IVA Driebergen Business School [HBO]


  Aangeboden door: IVA Driebergen Business School te Driebergen.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd
  OPGELET: Dit is een particuliere aanbieder / instelling!
  Dit betekent dat deze opleiding niet bekostigd is en je deze dus zelf dient te financieren.

  IVA Driebergen is dé Business School op mbo- en hbo-niveau. Studenten met interesse in auto’s, jachtbouw of watersport vinden bij IVA Driebergen een leuke, gestructureerde studie met een uitstekende aansluiting naar een baan. Autoverkoop, technisch manager, economische en management functies, jachtmakelaar... Noem de bedrijven maar op en er werken wel oud-IVA studenten.


  www.iva-driebergen.nl

  Journalistiek [HBO]


  Aangeboden door: Fontys Hogescholen te Tilburg.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als journalist sta je midden in de maatschappij en volg je het nieuws op de voet. Maar daar blijft het niet bij: een journalist stelt kritische vragen bij dat nieuws en maakt daar verhalen over. Verhalen die lezers, kijkers en luisteraars informeren en amuseren. Die kunnen boeien en die soms ook voor discussie zorgen. Je moet openstaan voor alles wat er om je heen gebeurt en daarover objectief willen berichten.


  www.fontys.nl/journalistiek‚Äé

  Leisure en Events Management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Diemen.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De vierjarige opleiding Leisure & Events Management aan Hogeschool Inholland leidt je op tot vrijetijdsmanager. Je begeeft je in de dynamische wereld van de vrijetijdssector. Entertainment, uitgaan, evenementen, media, sport, toerisme, recreatie, kunst en cultuur zijn allemaal onderdeel van de groeiende vrijetijdssector. Er bestaan bovendien veel dwarsverbanden tussen de verschillende delen van de sector. Tijdens deze voltijd hbo-opleiding leer je hoe je vernieuwende concepten kunt bedenken voor vrijetijdsactiviteiten en hoe je deze activiteiten vervolgens in de markt kunt zetten. Er wordt aandacht besteed aan trends, strategie en beleid. Ook oefen je met het organiseren van evenementen. Je ontwikkelt bovendien een visie op de wensen en behoeften van consumenten met betrekking tot hun vrije tijd.

  Opleiding Leisure & Events Management (voorheen Leisure Management of Vrijetijdsmanagement) voltijd: Iets voor jou?
  Ben je zowel creatief als commercieel als initiatiefrijk? Zie jij uitdagingen in de vrijetijdssector? Kun je goed zelfstandig werken, maar ook in teams? Ben je flexibel en oplossingsgericht? En beschik je over goede communicatieve vaardigheden? Schrijf je dan snel in voor deze voltijd hbo-opleiding!

  Je volgt deze opleiding bij de Inholland vestiging in Amsterdam/Diemen.


  www.inholland.nl/opleidingen/leisure-events-management-voltijd/

  Lerarenopleiding 1e graad Lichamelijke Opvoeding [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Lerarenopleiding 1e graad Lichamelijke Opvoeding  
  De bacheloropleiding Leraar Lichamelijke Oefening vo eerstegraads is een voorbereiding op het beroep leraar. Je wilt jonge mensen leren bewegen en sporten en bent daarnaast fit, enthousiast en graag  actief. Op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) krijg je een uitgekiend opleidingsprogramma en colleges waarin onderwijskundige onderwerpen centraal staan. Je leert leiding te geven aan groepen en ontwikkelt organisatorische vaardigheden. Tevens leer je om onderzoeksvaardigheden en analyses terug te laten komen in de onderwijsleersituaties van het bewegen.


  www.hva.nl/opleiding/academie-voor-lichamelijke-opvoeding/academie-voor-lichamelijke-opvoeding.html

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs (niet-exact) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): deeltijd, voltijd

  Opleiding Docent 2e graad Voortgezet Onderwijs
  Met een opleiding tot tweedegraads leraar ontwikkel je je tot een professional die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van jongeren. ¬†Je bent hun rolmodel en inspirator. Tijdens de opleiding volg je een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel aandacht is voor kennis van het schoolvak, didactische werkvormen en vaardigheden die je nodig hebt om kennis over te dragen en je leerlingen te begeleiden.¬† Ook leer je hoe je omgaat met verschillen in bijvoorbeeld sociale afkomst, culturele achtergrond en interesses. Je weet hoe je een sfeer van veiligheid en vertrouwen kunt cre√ęren, zodat je leerlingen met plezier naar school gaan. Al deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de diverse stages die je volgt.¬†¬†

  Deze voorlichting is bedoeld voor aankomend docenten met een voorkeur voor andere vakken dan de exacte vakken. De voorlichting voor exacte vakken wordt op dinsdag aangeboden.


  . www.hva.nl/interessegebieden/onderwijs-en-opvoeding/opleidingen/opleidingen

  Opleiding Docent Basisonderwijs (PABO) [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Misschien weet je het al sinds de basisschool: leraar zijn is het leukste wat er is! Zelf je eigen lessen samenstellen. Op jouw manier kinderen helpen in hun ontwikkeling. Hen inspireren en een echt rolmodel zijn.

  Hoe jong of oud je ook bent, je bent nooit uitgeleerd. Om beter te worden in je vak, om iets nieuws te ontdekken of om gewoon continu het beste uit jezelf te halen. Basisscholen geven graag de ruimte aan nieuwe talenten zoals jij.  Meld je daarom aan voor de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland.

  Voor wie?
  Wat kinderen zien, doen ze na. Daarom hebben ze behoefte aan een leerkracht met een sterke persoonlijkheid. Iemand die niet alleen vertelt, maar ook doet wat goed is. Iemand die inspireert, prikkelt en uitdaagt om te leren. Die van rekenen een avontuur maakt en van taal een feestje. Die openstaat voor de kwaliteiten van ieder individueel kind en elk talent laat groeien. Lijkt je dat wat? Dan is de Pabo echt iets voor jou.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/leraar-basisonderwijs-pabo/voltijd/pabo-in-haarlem/

  Pedagogiek [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wil jij een steunpilaar zijn voor jeugd en jongeren? Ben je in staat met beide benen op de grond te blijven staan als je geconfronteerd wordt met problemen? Ben je ge√Įnteresseerd in de omgeving van het kind? En vind je het interessant om elke keer opnieuw je open te stellen voor die ene unieke situatie en daarin maatwerk te leveren voor alle betrokkenen? Dan is Pedagogiek echt iets voor jou.

  De hbo-opleiding Pedagogiek kan je bij hogeschool Inholland in voltijd in Amsterdam volgen.


  www.inholland.nl/pedagogiek

  Social Work [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Sociale studies.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Brede voorlichting over Social Work

  Werk jij graag met mensen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijd en uit verschillende culturen? Vind je de kwaliteit van leven en de samenleving belangrijk? Heb je oog voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Deins je niet terug voor complexe situaties en beschik je bovendien over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en engelengeduld? Dan is de opleiding Social Work echt iets voor jou.


  De hbo-opleiding Social Work wordt door Inholland op de volgende locaties en in de volgende vormen verzorgd: Haarlem, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/social-work-voltijd/

  Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Sportkunde
  Zie jij jezelf werken als sportmanager of als ondernemer in de sport? Dan is de opleiding Sportkunde, leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O) misschien iets voor jou. Tijdens dit vierjarige bachelor-programma leer je over management, financi√ęn en ondernemen, doet actief aan sport en behaalt een trainer- en/of coachlicentie. Sport, management en ondernemen leer je door denken en doen te combineren. Om deze reden loop je vanaf het eerste jaar al stage, waarbij je samen met je projectgroep verschillende evenementen organiseert. Bij Sportkunde, leerroute SM&O ontwikkel je tot ondernemende professional met een hart voor sport. Daarnaast krijg je de kans om onder begeleiding een eigen onderneming te starten. Sportkunde, leerroute SM&O biedt naast het Nederlandse programma ook het Engelstalige programma Sport Studies, track International Sports, Management and Business (ISMB) aan. Voor beide opleidingen geldt dat er een uitgebreid aanbod aan stageplaatsen en (door)studeermogelijkheden is in binnen- en buitenland.


  www.hva.nl/opleiding/sportkunde---leerroute-sport-management-en-ondernemen/sportkunde.html

  Studies binnen het thema Food [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere/Dronten/Wageningen.
  Bekend onder het domein: Agro and food.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Het interessegebied Food richt zich op de verwerking van voedingsstoffen tot voedingsmiddelen en het vermarkten ervan; nationaal en internationaal. Maar ook: wat is gezonde voeding en wat doet dat voor een mens? We zijn ons steeds meer bewust van het belang van eerlijk en duurzaam voedsel. Wat kunnen we bijdragen aan een goed en fair voedselsysteem. Hieronder vallen de studies:

  • Bedrijfskunde & agrifoodbusiness
  • Biologie, voeding & gezondheid
  • European Food Business
  • Docent- en kennismanager Consumptieve techniek
  • Docent- en kennismanager Voeding en Communicatie
  • International Food Business

  www.aereshogeschool.nl/dronten

  Studies met het thema Dier [HBO]


  Aangeboden door: Aeres Hogeschool te Almere/Dronten/Wageningen.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Jij wilt een dierenstudie doen op hbo-niveau, want dieren zijn jouw passie en kunnen jou eindeloos boeien. Ook economie en ondernemerschap in combinatie met dieren vind je interessant. Of het nu gaat over honden, katten, paarden, koeien, bijen of bevers. Een dier is een dier en daar wil jij alles over weten én je werk van maken. Jij gaat straks het gesprek aan met de maatschappij over dierenwelzijn, gezondheid en goede voeding om met en van elkaar te leren.

  Hieronder vallen de studies:

  • Diergezondheid & management
  • Docent en kennismanager Paardensector
  • Docent en kennismanager Recreatie- en gezelschapsdieren
  • Hippische bedrijfskunde
  • Toegepaste biologie
  • Veterinair praktijkmanager

  www.aereshogeschool.nl/voltijd

  Tourism management [HBO]


  Aangeboden door: Hogeschool Inholland Haarlem te Haarlem.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Wat houdt de opleiding Tourism management   voltijd in?

  Toerisme is veel meer dan reizen alleen. Het is een wereld vol internationale contacten, maatschappelijke verantwoordelijkheid en elkaar snel opvolgende trends. Hoe combineer je duurzaamheid met winstgevendheid? Waar heeft de reiziger dit jaar behoefte aan? We begeleiden je op een persoonlijke manier bij het uitwerken van creatieve idee√ęn en het volgen van je interesses. Toerisme is een vakgebied dat je vormt. Het heeft zoveel verschillende aspecten dat je na deze opleiding automatisch breed inzetbaar bent. Een kritische professional die moeiteloos de weg vindt in het toerisme - en ver daarbuiten.

   Deze hbo-opleiding duurt vier jaar en leidt je op tot een hogere functie in de toerismesector, een van de snelst groeiende economische sectoren die wereldwijd veel banen biedt.


  https://www.inholland.nl/opleidingen/tourism-management-voltijd/

  Vormgeving [HBO]


  Aangeboden door: Design Academy Eindhoven te Eindhoven.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  ‚ÄúDesign a new lay-out for the square in front of the Eindhoven train station‚ÄĚ,
  ‚ÄúFind a way of shaping the new luxuriousness‚ÄĚ,
  ‚ÄúGive someone the gift of time‚ÄĚ

  If this is the kind of challenge you dream of, and you are ready to work hard for it, then Design Academy Eindhoven is ‚Äúthe place to be‚ÄĚ.

  In your capacity as a designer you have a considerable impact on the way the world looks. After all, almost all the things surrounding us have been designed. Designers determine what it is we experience within and about a set of surroundings and how we might behave there. When you graduate you will be shaping people’s everyday lives. This may vary from jewellery, objects of everyday use, the interior of a home, to the way we organize care or how we feel in public space.


  www.designacademy.nl

  Algemene Sociale Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De interdisciplinaire bachelor Algemene sociale wetenschappen (ASW) leert je verschillende invalshoeken combineren om maatschappelijke problemen te analyseren. Wat is de relatie tussen politieke ori√ęntatie en studeren aan de Universiteit van Amsterdam? Onderzoek naar het taboe op onderhandelen met terroristische organisaties? ¬†Wat zijn de factoren die invloed hebben op het kopen van ‚Äėgroene‚Äô producten in de supermarkt? Welke invloed heeft media op het veiligheidsgevoel van jongeren? Hoe heeft sociale acceptatie van burn-outs onder studenten effect op het zoeken van hulp? Welke attitudes vind je onder LGBT‚Äôers over migratie? Op het eerste gezicht zijn dit vragen over totaal verschillende onderwerpen en op verschillende niveaus. De ene vraag is lokaal, de andere mondiaal, de ene vraag is historisch-vergelijkend, terwijl de andere vragen gaan over het hier en nu.¬†Ondanks de verschillen zijn al dit soort vragen onderdeel van √©√©n studie:¬†Algemene sociale wetenschappen (ASW). Je leert bij ASW vanuit meerdere invalshoeken naar een onderwerp te kijken


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/algemene-sociale-wetenschappen/algemene-sociale-wetenschappen.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Algemene Talenvoorlichting [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Utrecht te Utrecht.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Talenstudies: daarmee kun je de wereld aan!


  Wie meerdere talen spreekt, heeft de toekomst. In de huidige wereld wordt het contact met andere culturen steeds belangrijker. Kennis van de taal en van de cultuur van een gebied zijn daarom onontbeerlijk. Er komt steeds meer vraag naar experts in de diverse talen en culturen die binnen en buiten Europa kunnen worden ingezet.

  In deze voorlichting gaan we in op wat het betekent om een talenstudie te doen en wat je in grote lijnen tijdens zo’n studie leert. We geven voorbeelden van de verschillende talen die je in Utrecht kunt studeren. We kijken ook welke rol(len) je als expert in de taal en cultuur van een bepaald gebied na je studie in de maatschappij kunt gaan vervullen.


  https://www.uu.nl/

  Amsterdam University College Interdisciplinair [WO]


  Aangeboden door: Amsterdam University College te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Overig.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Het Amsterdam University College is een gezamenlijk onderwijsinstituut van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Het AUC biedt een selectieve, internationale honours bacheloropleiding die is opgezet vanuit het liberal arts and sciences-onderwijsmodel. 


  https://www.auc.nl

  Archeologie en prehistorie, Griekse en Latijnse taal en cultuur en Oudheidwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Kunst en cultuur.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de bachelor Archeologie en prehistorie leer je over samenlevingen uit het verleden en het belang ervan voor de wereld van nu. Je doet onderzoek naar materi√ęle overblijfselen van menselijk handelen; je leert hoe je die moet opgraven en wat je dankzij dit werk te weten kunt komen over vroegere culturen. Theorie en praktijk gaan bij deze bachelor hand in hand.


  Om écht greep te krijgen op de Oudheid is een aanpak nodig die grenzen tussen verschillende disciplines en cultuurgebieden overstijgt. Tijdens de studie Oudheidwetenschappen leer je dat onderzoek naar de Oudheid niet alleen over vroeger gaat, maar dat het juist actueel is: je gebruikt je historische kennis om hedendaagse gebeurtenissen te begrijpen.


  In de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur bestudeer je de Oudheid vanuit de klassieke literatuur. Je leert de twee klassieke talen grondig kennen en je analyseert tijdens je opleiding originele Griekse en Latijnse teksten die al vele eeuwen tot de absolute top van de wereldliteratuur behoren. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Oudheid en de doorwerking hiervan tot in onze tijd.


  www.uva.nl

  Bèta-gamma [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bij Bèta-gamma leer je elementen combineren uit de natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, economie en filosofie. Welke invloeden op onze hersenontwikkeling bepalen de kans op agressief en crimineel gedrag? Wat betekent dat voor de verantwoordelijkheid van de dader? Zijn robots inzetbaar in de verpleging en is dat wenselijk? Is onderzoek waarbij menselijke embryo’s worden gebruikt moreel verwerpelijk? Je wil graag op een analytische en logische manier meerdere onderwerpen kunnen verbinden uit de exacte en sociale wetenschappen, economie en filosofie. Bij Bèta-gamma staat het interdisciplinair denken centraal.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/beta-gamma/beta-gamma.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Bestuurskunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden is één van de grootste en oudste instituten voor academisch onderzoek en onderwijs op het gebied van Bestuurskunde in Nederland en is gevestigd in Den Haag. Het instituut combineert een wereldwijd goede academische reputatie met een centrale positie voor internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen in Den Haag.

  Het onderzoeksprogramma van het instituut concentreert zich op de analyse van politics and administration of institutional change. De vijf leerstoelgroepen European Governance, International Governance, Public Sector Management, Comparative Public Sector Reform en Public Affairs & Public Policy brengen onderzoekers met een gezamenlijk profiel samen.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/bestuurskunde

  Business Administration (Bedrijfskunde) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Business Administration (Bedrijfskunde) is jouw studie als je wilt weten hoe in bedrijven beslissingen worden genomen, en hoe je het functioneren van bedrijven kunt verbeteren. Je leert op verschillende manieren (economisch, strategisch, psychologisch, sociologisch) naar organisatorische en bestuurlijke vraagstukken te kijken. Het accent ligt op onderwerpen zoals bedrijfsstrategie, het inrichten van een organisatie, human resource management, marketing, informatiemanagement en innovatiemanagement. Ambieer je later bijvoorbeeld een leidinggevende functie in het bedrijfsleven of lijkt het je spannend om marketingplannen voor bedrijven te ontwikkelen? Kies dan voor Business Administration.


  https://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/bacheloropleidingen.html

  Communicatie- en Informatiewetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.

  VERBINDING VAN TAAL EN COMMUNICATIE
  Bij Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de VU is het uitgangspunt dat taal onlosmakelijk aan communicatie is verbonden. We leggen de nadruk op de boodschap, en de taal en vorm waarmee die boodschap wordt overgedragen. In dit bachelorprogramma doe je kennis op van verschillende theorie√ęn binnen de taal- en communicatiewetenschap. Tevens word je opgeleid om zelf communicatie- en educatieproducten te ontwerpen.

  Aan het einde van het eerste jaar kies je één van de drie profielen, en vervolgens bepaal je je afstudeerrichting binnen dat profiel. De drie profielen zijn:

  • Media en Journalistiek ‚Äď bestudeer een grote diversiteit aan media en ontwikkel journalistieke en andere vaardigheden zoals media-analyse;¬†
  • Talen en Organisaties ‚Äď bestudeer communicatieproducten en hoe mensen en organisaties communiceren;¬†
  • Toegepaste Taalwetenschap ‚Äď bestudeer het proces van het leren van een taal.¬†

  De profielen Talen en Organisaties en Toegepaste Taalwetenschappen zijn ingebed in een internationaal kader waarbij je ook je eigen Engelse of Spaanse taalvaardigheid verbetert. 

  VERDER KIJKEN ALS COMMUNICATIE- EN INFORMATIEWETENSCHAPPER
  Het mag duidelijk zijn dat CIW aan de VU een brede studie is met heel veel ruimte voor specialisatie. Het basisjaar biedt je de mogelijkheid om geleidelijk te ontdekken waar jouw sterke kanten en interesse liggen. Zo maak je altijd de juiste keus. Vanuit het VU-brede onderzoeksthema Connected World kijk je bovendien verder dan je profiel en bekwaam je je ook in psychologie en andere verwante vakgebieden. 


  https://www.vu.nl en www.uva.nl

  Criminologie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Recht & bestuur.

  CRIMINALITEIT
  Criminaliteit kom je overal tegen. Je krijgt er misschien zelf mee te maken, je ziet het in je omgeving of anders lees je er wel over in de krant. Iedereen heeft wel een mening over criminaliteit. Maar de feiten zijn vaak genuanceerder dan wat je de media en mensen om je heen hoort verkondigen. Bij criminologie buig je je over de nuances van veiligheid, onveiligheid en het bestrijden ervan.

  Als criminoloog bekijk je een probleem vanuit verschillende invalshoeken, zowel die van politie en justitie als die van de dader en de maatschappij. Je maakt geen wetten en regels en je gaat ook niet straffen; je onderzoekt wat criminaliteit is en wat de oorzaken en gevolgen zijn van criminaliteit en verschillende soorten bestraffing. Je krijgt een veelzijdige academische opleiding met zowel een onderzoeks- als praktijkgerichte ori√ęntatie. Geen CSI dus, je wordt in feite sociaal wetenschapper.¬†

  VERDER KIJKEN ALS CRIMINOLOOG
  Bij Criminologie aan de VU is veel aandacht voor de actualiteit en dagen we je uit om die vanuit een multi- en interdisciplinaire hoek te benaderen. Vanuit het VU-thema Governance for Society spreken we momenteel regelmatig over de angstcultuur en onzekerheid die we in de samenleving waarnemen. Bovendien kom je al tijdens je studie in contact met de echte experts, bijvoorbeeld van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Dit topinstituut voor criminologisch onderzoek is aan de VU gevestigd en misschien hebben zij voor jou als criminologie-expert-in-wording een stageplek.  


  www.vu.nl

  Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeer je de relatie tussen wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau. Je vergelijkt verschillende samenlevingen en culturele fenomenen.

  Waarom doen mensen wat ze doen en denken ze wat ze denken? Dit wordt in belangrijke mate bepaald door alledaagse ervaringen. Maar ook grootschalige ontwikkelingen, zoals globalisering, en politieke instituties als de Europese Unie sturen mensen.

  Culturen begrijpen en verklaren
  In de bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie bestudeer je de relatie tussen deze wereldwijde ontwikkelingen en belevenissen op lokaal niveau. Je vergelijkt verschillende samenlevingen en culturele fenomenen. Zo bestudeer je bijvoorbeeld hoe mensen in Hong Kong zich verzetten tegen de opkomst van hoogbouw, waarom jongeren in het Midden-Oosten andere computergames spelen dan in de Verenigde Staten of welke rol religie speelt bij Poolse migranten in Nederland. Dit soort onderzoeken leveren nieuwe, spannende en inspirerende kennis op en zetten je aan het denken: is dat wat jij of een ander normaal vindt wel zo normaal?

  Antropologie iets voor jou?
  Is Antropologie iets voor jou? Wel als je een vwo-diploma hebt (ongeacht het profiel), nieuwsgierig bent en het interessant vindt om de wereld vanuit verschillende perspectieven te benaderen. En als het volgende van toepassing is op jou:

  • Je vindt het leuk om je te verdiepen in andere culturen en samenlevingen.
  • Je bent bereid je eigen denkbeelden en (voor)oordelen onder de loep te nemen.
  • Je hebt interesse in de vraag waarom mensen op bepaalde manieren handelen, √≥√≥k als ze iets doen of willen wat je op het eerste gezicht vreemd ‚Äď of zelfs verwerpelijk ‚Äď vindt.
  • Je houdt van lezen, analytisch denken en van schrijven.
  • Je voelt je aangetrokken tot werk waarbij je bruggen slaat tussen culturen. Hierbij kun je denken aan beroepen als journalist, beleidsadviseur bij de overheid, onderzoeker, projectleider, landenspecialist of documentairemaker.
  • En wil je een extra uitdaging? Voor excellente studenten heeft de bacheloropleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie een¬†Honours- en Talentprogramma¬†met zowel disciplinaire als interdisciplinaire componenten.

  Maak kennis met Antropologie - volg de webklas
  De splinternieuwe webklas is een leuke en leerzame manier om met de studie Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie kennis te maken. Door filmfragmenten van een docent te bekijken, korte artikelen te lezen en vragen te beantwoorden krijg je een goed beeld van de inhoud van de studie, waardoor je makkelijker kunt beslissen of je daadwerkelijk Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie wilt gaan studeren. 


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/culturele-antropologie-en-ontwikkelingssociologie/antropologie.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Data science [WO]


  Aangeboden door: Tilburg University te Tilburg.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In deze Engelstalige opleiding focus je je op de interactie tussen mens en techniek, programmeren, trendanalyse, recht en big data. Je leert grote hoeveelheden data te analyseren en daaruit trends te signaleren voor bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Naast de technische kant ben je voornamelijk bezig met maatschappelijke vraagstukken die Data Science oproept. Denk hierbij aan juridische, sociale, ethische en zakelijke kwesties.


  https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen

  Economie en Bedrijfseconomie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Economie en bedrijf.

  MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN
  Economie en Bedrijfseconomie is een brede, maatschappelijk geori√ęnteerde opleiding voor ambitieuze studenten. Je benadert maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en kennisgebieden, zoals macro- en micro-economie, ruimtelijke economie, ontwikkelingseconomie, economische geschiedenis en ethiek. Bovendien leer je van alles over finance, accounting en marketing. Met deze academische kennis en praktijkgerichte vaardigheden kun je maatschappelijke uitdagingen en bedrijfseconomische problemen analyseren en effectieve oplossingen aandragen.

  Waar Bedrijfskunde zich richt op bedrijfsprocessen, zet deze bachelor de economie en het menselijk gedrag centraal. Het programma heeft een sterke link met het beroepsveld: je krijgt gastcolleges van docenten die actief zijn in het bedrijfsleven of bij de overheid, doet bedrijfsanalyses met medestudenten, je loopt ‚Äď als je dat wilt ‚Äď een stage en doet afsluitend een onderzoeksproject; misschien wel voor een groot bedrijf op de Amsterdamse Zuidas.¬†

  VERDER KIJKEN ALS ECONOOM
  VU is verder kijken. Ook het Economie en Bedrijfseconomie-programma richt haar blik naar buiten. Vanuit de VU-brede onderzoeksthema's¬†Connected World¬†en¬†Governance for Society¬†word je optimaal voorbereid op je toekomst, mede dankzij het feit dat je docenten precies weten wat er speelt in het bedrijfsleven en bij de overheid. Dit programma heeft bovendien een internationale ori√ęntatie: je interacteert met veel buitenlandse docenten en studenten, en ook kun je iin het derde jaar een deel van je opleiding in het buitenland volgen. De internationale beroeps- √©n beleidspraktijk kent straks dus geen geheimen meer voor jou als topeconoom-in-wording.


  https://www.vu.nl

  Engelse taal en cultuur [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  De Engelse taal en cultuur reikt verder dan Groot-Brittanni√ę. Engels is een wereldtaal. Voor ongeveer 380 miljoen mensen is het hun moedertaal en meer dan een miljard mensen spreken het als tweede taal. Bij ons leer je de taal uitstekend beheersen, je kent de Angelsaksische cultuur en je kunt communiceren, schrijven en presenteren in het Engels. Dat opent een wereld vol mogelijkheden om aan de slag te gaan!

  Engels als internationale taal
  Engelse taal en cultuur is een internationaal geori√ęnteerde studie. In de internationale politiek, economie en wetenschap is Engels de belangrijkste voertaal.

  Als je Engels in Leiden studeert:

  • beheers je na je bachelor het Engels als een¬†near native¬†(bijna op het niveau van Engels als moedertaal);

  • leer je in intensieve taalcolleges de regels van de grammatica kennen en ontdekt je hoe je de klanken van de Engelse taal precies hoort uit te spreken.;

  • krijg je les van docenten die zelf¬†near native¬†zijn of het Engels als moedertaal hebben. Zij leren jou uitstekend Engels spreken, verstaan, schrijven en lezen.

  Alle ruimte voor specialisatie
  Je krijgt een gedegen basisopleiding, waarbij je kennis opdoet van alle vakgebieden.

  Deze vier vakgebieden van de anglistiek komen aan bod:

  • filologie;

  • literatuur;

  • taalkunde;

  • taalvaardigheid.

  De opleiding heeft een aantal specialismen in huis, zoals Gothic en Horror literatuur, de analyse van metaforen in taalgebruik, en historische sociolingu√Įstiek. Na je bachelor kun je verder met de masteropleiding. Daarin krijg je volop de gelegenheid om je verder te specialiseren.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/engelse-taal-en-cultuur

  Europese Studies en European Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Kunst en cultuur.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  In de bachelor Europese studies bestudeer je de geschiedenis, cultuur en literatuur van Europa. Je maakt kennis met instellingen van de Europese Unie.

  Een veelzijdige studie
  In de bachelor Europese studies bestudeer je uiteenlopende aspecten van Europa, zoals de politiek en cultuur van de Europese landen in het verleden en het heden, de Europese natie- en staatsvorming, cultuur- en idee√ęngeschiedenis, de vorming van de Europese Unie, maar ook de Europese talen, economie en recht.¬†
  ¬†De opleiding koppelt wetenschap aan praktijk. Als afgestudeerde in Europese studies heb je een academisch werk- en denkniveau en een goed inzicht in de idee√ęn en structuren van het hedendaagse Europa.

  Europese studies iets voor jou?

  • Wel als je een vwo-diploma hebt, bij voorkeur met het profiel Cultuur en maatschappij, en je later wilt gaan werken bij Europese instellingen of nationale overheden.
  • Als je een brede interesse hebt in geschiedenis, politiek, economie, maatschappij of cultuur, en daarnaast goed bent in talen, zul je het in deze studie naar je zin hebben.
  • Een redelijke tot goede kennis van de moderne vreemde talen ‚Äď met name Engels ‚Äď werkt in je voordeel: het grootste deel van de vakliteratuur is in het Engels geschreven. Andere nuttige vakken zijn economie, aardrijkskunde, geschiedenis en staatsinrichting.

  Waarom Europese Studies aan de UvA?

  • In de bachelor Europese studies aan de UvA bestudeer je Europa vanuit verschillende invalshoeken. Je verwerft inzicht in historische processen, idee√ęn en ideologie√ęn, en de manier waarop deze het hedendaagse Europa hebben vormgegeven.
  • De opleiding heeft een multidisciplinaire benadering en concentreert zich op het Europa van de afgelopen twee eeuwen. Onderwerpen als de Europese Unie, het Europees integratieproces en de ontwikkelingen in de internationale politiek nemen een belangrijke plaats in. De bestudering van Midden- en Oost-Europa en Rusland helpen je de politieke situatie te duiden die na het einde van de Koude Oorlog in Europa onstond.
  • Kenmerkend voor de opleiding in Amsterdam is de ruime aandacht voor cultuur, geschiedenis en vreemde talen. Ook is er veel aandacht voor de beeldvorming over Europa.
  • Een wezenlijk onderdeel van de opleiding is het verwerven en beheersen van √©√©n andere moderne Europese taal.
  • Binnen de opleiding kun je je specialiseren in een of meer van de volgende hoofdrichtingen: Europese geschiedenis, Europese literatuur en cultuur, Oost-Europese studies, Europese economie, of Europees recht.

  Engelstalig traject
  Vanaf september 2015 is het mogelijk om Europese studies ook volledig in het Engels te studeren. Het Engelstalige traject van Europese studies kent dezelfde vakken en specialisaties als de Nederlandstalige bachelor. Zo leer je in het Engelstalige traject ook een moderne Europese taal, anders dan het Nederlands of het Engels, erbij. Alle vakken worden in het Engels gedoceerd. Je maakt je tentamens en werkstukken in het Engels, en schrijft ook je bachelorscriptie in het Engels.


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/europese-studies/europese-studies.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Film en Literatuurwetenschap [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Duik in de literatuur, films en andere media van over de hele wereld. Reis langs Hollywood en Italiaans neo-realisme, maar ook langs allerlei andere culturen. Je bestudeert literatuur en films in historisch perspectief en legt relaties met bijvoorbeeld theater en po√ęzie. Ontdek de verschillen √©n overeenkomsten in de opleiding Film- en literatuurwetenschap.

  Waarom Film- en literatuurwetenschap in Leiden?

  • De combinatie van film en literatuur in √©√©n opleiding is¬†uniek in Nederland.

  • Richt je niet alleen op Europa of Hollywood: ook de niet-westerse media komt aan bod.

  • Ontdek wat literatuur kan en film niet, maar ook omgekeerd.

  • Voel je snel thuis bij je studie en in de gezellige studentenstad Leiden.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/film-en-literatuurwetenschap

  Future Planet Studies [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Aarde en milieu.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Bij Future Planet Studies draait het om de toekomst, en de grote uitdagingen van de komende eeuw: Klimaat, energie, voedsel, water, en de kwaliteit van leven. Hoe ziet ons leven op aarde er op de korte en lange termijn uit? Kunnen we op dezelfde voet doorgaan als nu? Welke consequenties hebben deze voor ons? En onze maatschappij? Kan klimaatverandering worden voorkomen? Kunnen we de aarde op dezelfde manier blijven inrichten en gebruiken als de afgelopen 20 jaar? Bij Future Planet Studies gaan studenten interdisciplinair aan de slag om oplossingen te bedenken voor deze uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/future-planet-studies/future-planet-studies.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Global Management of Social Issues en Personeelwetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Tilburg University te Tilburg.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Global Management of Social Issues
  In de bachelor Global Management of Social Issues leer je complexe maatschappelijke uitdagingen (‚Äėwicked problems‚Äô) vanuit een interdisciplinaire en transnationale invalshoek te benaderen. Je bekijkt deze vanuit het perspectief van verschillende culturen en leert de vergelijking te maken tussen verschillende landen. Je leert welke organisatorische oplossingen nodig zijn om deze issues aan te pakken: hoe je projecten uitvoert en de juiste expertteams samenstelt.

  Personeelwetenschappen
  In de bachelor Personeelwetenschappen staat de balans tussen bedrijfsresultaten en belangen van werkenden centraal: je leert deze in samenhang te onderzoeken, bestuderen en bediscussi√ęren. Je verdiept je in verschillende disciplines, zoals psychologie, sociologie, economie, rechten en managementwetenschappen: cruciaal om de verschillende facetten van de arbeidsrelatie te kunnen begrijpen.


  https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderwijs/bacheloropleidingen

  Humanistiek [WO]


  Aangeboden door: Universiteit voor Humanistiek te Utrecht.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

   

  Aan de Universiteit voor Humanistiek kun je een unieke bachelor volgen: de bachelor Humanistiek. Je combineert wetenschappelijke disciplines als filosofie, psychologie en sociologie. Je krijgt practicumvakken als gesprekstechnieken en reflectievaardigheden. Bovendien bestudeer je het mooiste dat er is: de mens en het leven! 

  De bachelor Humanistiek is een driejarige voltijds studie, die je kunt volgen midden in het gezellige centrum van Utrecht. Met 550 studenten en 80 medewerkers bieden wij kleinschalig, afwisselend en persoonlijk onderwijs. Het accent in de driejarige bacheloropleiding ligt op een brede academische vorming

  Je onderzoekt:
  ‚Äʬ†hoe mensen betekenis en zin aan hun leven geven (zingeving);
  ‚Äʬ†hoe we humane, maatschappelijke verhoudingen kunnen bevorderen (humanisering).¬†

  Mogelijkheden
  Afgestudeerden werken in het onderwijs, bij maatschappelijke organisaties, ministeries, in de media, binnen de wetenschap, of bijvoorbeeld op het terrein van beleid en advies. Met een bachelor Humanistiek kun je doorstromen naar academische masters op andere universiteiten. Ga je door met de master Humanistiek, dan kun je later ook aan de slag als raadspersoon in een ziekenhuis, een gevangenis of in het leger. De master Zorgethiek en Beleid biedt uitzicht op een carrière waarbij kritisch nadenken over het vraagstuk wat goede zorg is centraal staat. Weer anderen vestigen zich als zelfstandig adviseur, trainer of coach.

  Diploma
  Formeel wordt de bacheloropleiding afgesloten met een examen. Na het voltooien van de driejarige voltijds bacheloropleiding van de UvH (180 EC) wordt het Bachelor of Artsdiploma (BA) Humanistiek uitgereikt.


  https://www.uvh.nl/onderwijs/bachelor-humanistiek

  Informatiekunde [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Welke rol speelt ICT in  informatie- en communicatieprocessen? Die vraag stel je jezelf bij de opleiding Informatiekunde. Je combineert inzichten uit de informatica, bestuurs- en organisatiekunde, cognitiewetenschappen en communicatiewetenschappen. Je houdt je bezig met hoe ICT kan worden ingezet om mensen en organisaties optimaal te ondersteunen. Na deze opleiding kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor een masteropleiding.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/informatiekunde/informatiekunde.html

  International Studies (Engelstalige presentatie) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  In het Engelstalige bachelorprogramma International Studies bestudeer je de geschiedenis, cultuur, politiek en economie van een wereldregio en leer je een bijbehorende vreemde taal. Zo plaats je de wereld in perspectief door regio’s in wereldwijde samenhang met elkaar te vergelijken. Je volgt de opleiding in Den Haag, de internationale stad van vrede, veiligheid en recht.

  English:

  In the English-taught bachelor’s programme in International Studies you will study the history, culture, politics and economy of a world region, and you will learn one of the region’s languages. You will be able to put world events in perspective by comparing regions in their worldwide context.

  You will study International Studies at the Faculty of Humanities of Leiden University, one of the leading humanities faculties in continental Europe. International Studies is located in The Hague: international city of peace and justice.


  https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/bachelor/international-studies

  Kunstgeschiedenis [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Ons mondiale perspectief maakt de studie actueel en uniek. Je bestudeert hier kunst uit Nederland en Europa, maar ook uit Noord-Amerika, Azi√ę en Afrika. Je ontdekt de impact van kunst op het publiek door de eeuwen heen, van de eerste grottekening tot moderne kunstvormen.

  Maak kennis met schilderkunst, fotografie, architectuur, de toegepaste kunsten en design, maar ook met video- en beeldhouwkunst en museumstudies. Je specialiseert je gedurende de studie vanuit jouw interesse. In welke kunstvormen je ook ge√Įnteresseerd bent, in Leiden ben je aan het juiste adres!


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/kunstgeschiedenis

  Law In Society [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Recht & bestuur.

  Beschrijving over Law in Society 


  www.vu.nl

  Liberal Arts en Sciences: Global Challenges (Leiden University College The Hague, Engelstalig) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Leiden University College (LUC) The Hague heeft een driejarig Engelstalig Liberal Arts & Sciences-programma in Den Haag voor een groep van excellente en gemotiveerde (inter)nationale studenten. Dit interdisciplinaire programma, getiteld ‚ÄėGlobal Challenges‚Äô, richt zich op Peace & Justice en op Sustainability. Thema‚Äôs waar Den Haag als internationale stad van vrede en recht bekend om staat.

  LUC The Hague richt zich specifiek op complexe, mondiale problemen: klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, armoede, sociale onrechtvaardigheid, internationale criminaliteit en terrorisme, om er maar een paar te noemen. Je doet kennis op over de hele wereld, maar je verdiept je ook in een specifiek gebied van jouw interesse door het kiezen van een van de majors. Op die manier kun je als student je eigen programma op maat samenstellen!

  Een student aan het Leiden University College The Hague:

  • is slim en vindt het leuk om uitgedaagd te worden in zijn of haar studie
  • heeft een brede belangstelling
  • heeft een internationale ori√ęntatie
  • is gemotiveerd en gedreven om een verschil te maken en te werken aan innovatieve duurzame oplossingen voor de¬†global challenges.

  https://www.universiteitleiden.nl/en/governance-and-global-affairs/leiden-university-college-the-hague

  Media en Cultuur / Media and Information [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De bacheloropleiding Media en Cultuur is gericht op de bestudering van de audiovisuele of digitale media zoals films, televisieprogramma's en sociale media. Je onderzoekt de geschiedenis en de maatschappelijke functie van deze media en probeert een beeld te krijgen van toekomstige ontwikkelingen. Omdat de opleiding een breed vakgebied bestrijkt, verdiep je je ook in de cultuur of samenleving waarin de media ontstaan. Na deze opleiding kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor een masteropleiding.

  De bacheloropleiding Culturele informatiewetenschappen of Media en informatie is gericht op het vastleggen en uitwisselen van informatie over het denken en handelen van mensen en organisaties. Door de opkomst van de digitale media is de informatievoorziening in een stroomversnelling gekomen. Er zijn allerlei nieuwe mogelijkheden om met informatie om te gaan, maar tegelijkertijd ontstaan er problemen. Daarvoor leer je oplossingen bedenken. Na deze opleiding kun je aan de slag op de arbeidsmarkt of kies je voor een masteropleiding.


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/media-en-cultuur/media-en-cultuur.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Moderne vreemde talen: arabisch, duits, english, Frans hebreeuws, italie studies, nieuw grieks , russisch en scandinavisch, spaans en ltijn Amerikaans [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Taal & communicatie.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Aan de Universiteit van Amsterdam kun je  veel Europese talen, én Arabisch en Hebreeuws, studeren. Deze ronde gaat over  het studeren van een moderne vreemde taal aan de UvA. Een taal studeren is namelijk veel meer dan een taal kunnen lezen en spreken. Je wordt specialist in de cultuur en politiek van het land in een wereldwijde context. Met een universitaire opleiding in een taal weet je je te onderscheiden en sta je straks sterk op de arbeidsmarkt.  Studenten van verschillende talenopleidingen leggen je uit hoe de studie hun horizon heeft verbreed, hoe ze hun verblijf in het buitenland ervaren hebben en hoe breed hun opleiding is. Moderne vreemde talen die je aan de UvA kunt studeren: Arabisch, Deens, Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Italiaans, Nieuwgrieks, Noors, Pools, Russisch, Servisch-Kroatisch, Spaans, Tsjechisch, Zweeds.


  http://www.uva.nl/onderwijs/bachelor/bacheloropleidingen/bacheloropleidingen.html

  Notarieel Recht [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Recht & bestuur.

  MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ STAAN
  Het vakgebied van de notaris omvat alle belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven. Als notaris word je ingeschakeld wanneer mensen een eigen onderneming starten, een huis kopen, gaan samenwonen, trouwen of overlijden. Je kunt betrokken zijn bij een echtscheiding of wanneer zakenpartners uit elkaar gaan. Je bent de schakel tussen de cli√ęnt enerzijds en fiscale en andere juridische specialisten anderzijds. Daarbij heb je een unieke positie: je waarborgt de rechtszekerheid en bewaakt daarbij de belangen van alle partijen.

  De Vrije Universiteit van Amsterdam is één van de drie universiteiten waar je je in dit vakgebied kunt bekwamen. Bij de opleiding Notarieel Recht aan de VU kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht. In vergelijking tot bijvoorbeeld Rechtsgeleerdheid is de jaargroep relatief klein. Als student Notarieel Recht sta je middenin de maatschappij. Je toetst je theoretische kennis door middel van praktijkgedreven discussies tijdens werkcolleges, maar ook door te pleiten tijdens het vak Pleitoefening, of door een stage te lopen. De docenten helpen je bij het vinden van een stageplek. 

  Op één in Keuzegids Universiteiten 2017
  Notarieel recht aan de VU wordt door de Keuzegids 2017 als beste beoordeeld. De Amsterdamse opleiding krijgt de meeste lof voor het studieprogramma en voor de aangeleerde vaardigheden zoals argumenteren en conclusies onderbouwen. Ook over praktische zaken hoeven studenten zich hier geen zorgen te maken: de informatievoorziening loopt gesmeerd en de faciliteiten in het nieuwe gebouw zijn prima. 

  VERDER KIJKEN ALS NOTARIEEL JURIST
  Als Notarieel Recht-student werk je vanuit het VU-thema¬†Governance for Society¬†aan de juridische vraagstukken van morgen. De opleiding heeft deels een wetenschappelijke en deels een praktijkgerichte ori√ęntatie, in beide gevallen prikkelen docenten je om het beste uit jezelf te halen. Je studentenleven speelt zich de komende jaren af aan de dynamische Zuidas, h√©t zakencentrum van Nederland. Via ons netwerk zorgen we ervoor dat je eenvoudig kunt kennismaken met andere specialismen en interessante bedrijven.

  Bekijk hoe een scholiere een dag meeloopt met een student Notarieel Recht in een aflevering van Studiekeuze TV. Waar gaat de studie precies over en welke kanten kun je met de studie op zijn de vragen die centraal staan.  


  www.vu.nl

  Onderwijswetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Heb jij een passie voor talentontwikkeling? Kies dan voor de bachelor Onderwijswetenschappen aan de UvA.Met Onderwijswetenschappen lever je een bijdrage aan de talentontwikkeling en het levenslang leren van mensen, van jong tot oud, in scholen, in bedrijven, via zelfstudie en met behulp van moderne technologie√ęn. Denk aan het ontwikkelen van lesmethodes en elektronische en innovatieve leeromgevingen, het managen van bedrijfsopleidingen, het ontwikkelen en uitzetten van (inter)nationaal onderwijsbeleid en het geven van onderwijskundige adviezen.Onderwijswetenschappen is een interdisciplinaire opleiding: in de opleiding combineer je onderwijswetenschappen met inzichten uit de sociologie, psychologie en pedagogische wetenschappen. Je krijgt veel gelegenheid en ruimte om te oefenen met het toepassen van kennis in actuele praktijksituaties en om je te ori√ęnteren op het brede onderwijskundige werkveld.Na de opleiding heb je gegarandeerd een baan. Er is veel vraag naar onderwijswetenschappers; bij de overheid, in het bedrijfsleven en bij onderwijsinstellingen. Je kunt gaan werken als manager van bedrijfsopleidingen, als adviseur, als ontwikkelaar van beleid en onderwijs, als onderzoeker,¬† of je kunt je eigen onderwijsbureau starten.


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/onderwijswetenschappen/onderwijswetenschappen.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Pedagogische Wetenschappen [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.

  DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!
  Het grootbrengen van kinderen lijkt vanzelfsprekend, maar is dat wel zo? Met Pedagogische Wetenschappen aan de VU leer je alles over het beoordelen van idee√ęn over goede opvoeding en zorg, en zinvol onderwijs. Je doet gericht onderzoek naar vragen als 'Wat leren jongeren van social media', ‚ÄėHoe vaak zouden we kinderen op school moeten testen?‚Äô, 'Hoe kunnen we kinderen die mishandeld worden het beste helpen?‚Äô of ‚ÄėWat kunnen we een jongere met een verstandelijke beperking bieden?‚Äô Met andere woorden: je onderzoekt hoe opvoeding, onderwijs en hulpverlening het beste kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

  PEDAGOOG WORDEN? KOM PROEFSTUDEREN
  De opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de VU is een relatief kleine opleiding. Elk jaar stromen ongeveer honderd studenten in. Je kunt dus rekenen op intensieve, persoonlijke begeleiding en kleine werkgroepen. 

  Wil je op wetenschappelijk niveau leren over kinderen en hun gedrag, en hoe hun omgeving daar een rol bij speelt? Ben je sociaal vaardig en een teamspeler? Kun je goed luisteren en sta je open voor feedback? Ben je bovendien goed in wiskunde (A) en vind je hard werken geen straf? Dan willen we graag met je kennismaken tijdens een dagje proefstuderen hier op de VU in de meest diverse stad van Nederland.


  https://www.vu.nl

  Philosophy, Politics and Economics (PPE) [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Interdisciplinair.

  SHAPING THE WORLD'S FUTURE
  Leiders in het bedrijfsleven, de politiek en de academische wereld hebben meer en meer te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken die niet meer vanuit één invalshoek zijn op te lossen. Bij de unieke VU-opleiding Philosophy, Politics and Economics leer je de samenleving te doorgronden vanuit verschillende invalshoeken en maak je gebruik van de analytische instrumenten uit de filosofie, economie en politiek. PPE biedt je al met al de benodigde vaardigheden en kennis voor een leidinggevende functie. De opleiding heeft een sterk internationaal karakter, waarbij Engels de voertaal is. 

  PPE at VU Amsterdam is the first program of its kind in continental Europe, combining a focused curriculum with exchange opportunities with international partner institutions and exciting and unique extracurricular initiatives involving representatives from the world of business, policy or politics. It is a multidisciplinary study program that combines the strengths of its three fields and places a special emphasis on incorporating the different perspectives of its constituent disciplines. The program provides rigorous theoretical training and broad, hands-on experience that will enable you to take an active role in shaping the world’s future.

  JOHN STUART MILL COLLEGE
  PPE is the programme we offer, the John Stuart Mill College provides the intellectual and social community of which you will become part while you study PPE. This community consists of students, junior and senior lecturers/researchers, guest lecturers (visiting professors from abroad and people from practice) and people participating in or contributing to extracurricular activities. In order to facilitate community life, the John Stuart Mill College has its own housing on the VU campus.

  FUTURE LEADERS LOOKING FURTHER
  The PPE program originated at Oxford University in the 1900s. Since then, many PPE programs have been developed at leading universities in the US, the UK and beyond. VU Amsterdam is the first university in mainland Europe to offer a comprehensive PPE program of this size at Bachelor’s level. You will benefit from our personal atmosphere and interaction with our dedicated and innovative teachers, many of whom have previous experience lecturing in multidisciplinary PPE programs throughout the world. We offer a challenging program with easy access to university facilities, while remaining close to the vibrant heart of Amsterdam. 

  DO YOU SEE YOURSELF AS A FUTURE LEADER? COME TO A TASTER DAY
  Do you enjoy studying and discussing current affairs and the economic and political decision-making that you have been reading about? And do you have strong social and intellectual skills? Then we would like to meet you at one of our taster days. 

  PPE GOES INDIA!
  Twenty of our PPE students will be going this June to Mumbai to participate in the PPE Spring School, an event jointly organized by John Stuart Mill College and the Indira Gandhi Institute of Development Research (IGIDR) in Mumbai. The Spring School is organized for the third time and this year‚Äôs topic is ‚ÄėRationality and Choice‚Äô. The programme consists of three courses:¬†

  ‚ÄėThe Economics of Human Flourishing: Utility, Happiness, and Capabilities‚Äô by Paul Anand (The Open University; University of Oxford),¬†

  ‚ÄėExperiments in Economics and Philosophy: Surprises, Lessons, Implications‚Äô by Kai Spiekermann (London School of Economics),¬†

  ‚ÄėSocial Choice Theory: Economics, Ethics and Politics‚Äô by Martin van Hees (John Stuart Mill College; VU Amsterdam).¬†
    
  During the week our students will have the opportunity to attend these lectures and live and work together with the Indian students on the IGIDR campus. The IGIDR is one the partner institutes of the John Stuart Mill College. 


  www.vu.nl

  Politicologie [WO]


  Aangeboden door: Vrije Universiteit Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.

  ONTRAFEL POLITIEK EN MACHT
  Terwijl Trump een muur bouwt tegen migranten, zouden Palestijnen de muur in hun land het liefst afbreken. En waar Groot-Brittanni√ę duidelijk koos voor een exit uit de EU, lijkt de keuze van de kiezer in Nederland met 28 politieke partijen alle kanten op te gaan. De politiek ontwikkelt zich razendsnel en nationale en internationale machtsverhoudingen staan enorm op scherp. Bij Politicologie aan de VU zit je midden in dit politieke vuur.¬†

  Bij ons bestudeer je het ontstaan van deze machtsveranderingen en de invloed die ze hebben op de samenleving. Je leert hoe politieke besluiten tot stand komen en welke gevolgen ze hebben voor burgers, bedrijven en beleid. Ook doe je zelf onderzoek naar bijvoorbeeld de invloed van sociale media op de politiek in Den Haag, de opkomst van nieuwe populistische partijen en protestbewegingen of naar de manieren waarop de strijd tegen klimaatverandering wordt be√Įnvloed door milieubewegingen en internationale bedrijven.¬†

  Na het eerste jaar kies je een specialisatie. Ben je vooral ge√Įnteresseerd in Nederlandse politiek, dan kies je Nationale Politiek en Bestuur. Ligt jouw interesse meer bij de machtsverdeling op wereldschaal, dan is Mondiale Politiek jouw richting.¬†

  VERDER KIJKEN ALS POLITICOLOOG
  Politicologie is een kleinschalige opleiding. Hierdoor heb je veel contact met je medestudenten en word je intensief begeleid door onze¬†topdocenten. Je past je kennis al tijdens je studie toe in de praktijk. Zowel binnen als buiten Nederland kun je stagelopen of ervaring opdoen aan een andere universiteit, van de VS tot China en van Peru tot Australi√ę. In ons online tijdschrift¬†Politeia¬†kun je hier meer over lezen. Vanuit het VU-thema¬†Connected World¬†heb je de mogelijkheid om je studie te verrijken met kennis en vakken uit andere maatschappijwetenschappen zoals sociologie, communicatiewetenschap en organisatiewetenschappen.¬†


  https://www.vu.nl

  Psychologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Psychologie is overal: in een vriendengroep ontstaat een conflict; je bejaarde buurvrouw is door Alzheimer vergeten wie je bent; jij bent een avondmens, in tegenstelling tot je familie. Verwonder jij je erover wat daar precies achter zit? Dan is Psychologie studeren in Leiden iets voor jou.

  Dit is Psychologie in Leiden

  • kiezen voor een breed studiepad of een richting om je te specialiseren;
  • college volgen van topwetenschappers;
  • deel uitmaken van een¬†international classroom¬†met diverse culturen;
  • je voorbereiden op de arbeidsmarkt vanaf het begin

  Past deze studie bij jou?
  Heb je interesse in het gedrag van mensen? Kun je goed waarnemen en luisteren? Heb je gevoel voor taal en ben je onderzoekend ingesteld? Over psychologie valt ontzettend veel te leren en dat ga je tijdens je bacheloropleiding ook volop doen. Je doorloopt de theorie, je maakt kennis met psychologisch onderzoek en je schrijft een bachelorscriptie. Discipline is onontbeerlijk voor een student Psychologie, want zelfstudie hoort erbij. 


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/psychologie

  Rechtsgeleerdheid en Fiscaal Recht [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Recht & bestuur.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Als rechtenstudent sta je midden in de maatschappij. Je leert complexe situaties analyseren, bemiddelen, oplossingen bedenken en een overtuigend pleidooi houden bij juridische kwesties. Het kan gaan om een misdaad (strafrecht), echtscheiding (familierecht), fraude (belastingrecht) of privacy (informatierecht). Dat doe je met behulp van kennis van rechten en wetten, die je tijdens je studie leert toepassen op realistische zaken onder begeleiding van juristen uit de praktijk.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/rechtsgeleerdheid/rechtsgeleerdheid.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Sociale Geografie en Planologie [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Gedrag & maatschappij.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Heb je interesse in de wereld om je heen en in de wisselwerking tussen de samenleving en haar omgeving dan is deze studie wellicht wat voor jou. Enkele voorbeelden van thema’s die aan bod komen: de invloed van toerisme op Amsterdam; demografie (gezinnen in steden, ontwikkeling van wijken), smart (sustainable) cities; de invloed van milieu op de samenleving; migratie; arm rijk, politieke en economische verhoudingen. Hierbij kijken we zowel naar Nederland als naar mondiale ontwikkelingen.


  http://www.uva.nl/programmas/bachelors/sociale-geografie-en-planologie/sociale-geografie-en-planologie.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Theater Wetenschap [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Kunst en cultuur.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  De magie van het theater is moeilijk in woorden te vatten. Elke theatervoorstelling is een complex geheel van tekst, geluid, decor, kostuums, belichting en het spel van de acteurs. Als theaterwetenschapper bestudeer je alle elementen die een theatervoorstelling tot een magisch geheel maken.

  Het woord ‚Äėtheater' roept associaties op met rood pluche, de geur van schmink, staande ovaties en beroemde acteurs. Tegelijkertijd is ook ons dagelijks leven vol van theater. Kranten berichten graag over politieke ‚Äėdrama‚Äôs‚Äô en hoe vaak wordt iemand er niet van beticht ‚Äėtoneel te spelen‚Äô? Als theaterwetenschapper leer je te ontrafelen hoe een voorstelling in elkaar steekt en kijk je naar het effect van de voorstelling op het publiek. Het kan daarbij om toneel gaan, maar ook opera, cabaret, mime of dans. Je bestudeert de afzonderlijke elementen van een voorstelling, maar ook de werking van een voorstelling op het publiek en de verbinding van het theater met de wereld om ons heen. De focus ligt enerzijds op de theorie, analyse en geschiedenis van theater en performance. Anderzijds is er ook aandacht voor de praktische kant van het theatervak en voor de dramaturgie, de verbinding van theorie en praktijk.

  Theaterwetenschap is een studie die je voorbereidt op een functie in de theaterwereld, of breder in de wereld van kunst en cultuur. Na de studie kun je in de theaterwereld, het onderwijs of de journalistiek aan de slag, bijvoorbeeld als dramaturg, programmeur, journalist, docent of wetenschapper.


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/theaterwetenschap/theaterwetenschap.html

  Universitaire PABO [WO]


  Aangeboden door: Universiteit van Amsterdam te Amsterdam.
  Bekend onder het domein: Onderwijs en opvoeding.
  Aangeboden niveau(s): voltijd

  Ieder kind is uniek. Sommige kinderen hebben een speciale interesse in geschiedenis en anderen weten alles van de sterren. Sommigen treden regelmatig op als tolk voor hun ouders. Sommigen gedragen zich agressief of zijn teruggetrokken en maken nauwelijks contact. Door goed en effectief onderwijs krijgen al die kinderen de kans om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. Bij de Universitaire Pabo van Amsterdam leiden we academische leerkrachten op die kinderen het beste uit zichzelf laten halen, die onderzoek doen naar leren en leerresultaat en die de ambitie √©n het lef hebben om in die stadse omgeving het verschil te maken in het onderwijs. Wij bieden een uitdagend, ge√Įntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Met ingang van het studiejaar 2020-2021 start de UPvA in samenwerking met Esprit scholen Amsterdam een Engelstalige, internationaal geori√ęnteerde track. Speciaal voor d√≠e studenten die het leuk vinden om zich te verdiepen in andere culturen en graag les willen geven in een internationale omgeving. De track start in jaar 2 van de opleiding. Na vier jaar studeer je af met twee diploma‚Äôs: de hbo bachelor leerkracht basisonderwijs en de WO vrije bachelor pedagogische wetenschappen. Wil je graag werken in het basisonderwijs √©n een uitdagende opleiding volgen op universitair niveau? Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam!


  https://www.uva.nl/programmas/bachelors/universitaire-pabo-van-amsterdam/universitaire-pabo-van-amsterdam.html?origin=qm8v0lierf2ufhpgbux%2f2g

  Wijsbegeerte (Filosofie) [WO]


  Aangeboden door: Universiteit Leiden te Leiden.
  Bekend onder het domein: Onbekend.

  Heeft de mens een vrije wil? Wat is tijd? Zien wij de wereld anders dan zij werkelijk is? Kunnen morele oordelen juist of onjuist zijn? Dat zijn moeilijke vragen, vooral ook omdat ze zich moeilijk laten inkaderen. Filosofische vragen lopen dwars door verschillende vakgebieden heen. Filosofie is de kunst om zulke vragen hanteerbaar te maken.

  Waarom Filosofie in Leiden?

  • Ontdek de theorie√ęn van klassieke en hedendaagse denkers
  • Leer gestructureerd na te denken en nauwkeurig te redeneren
  • Ontwikkel een kritische houding en doe belangrijke academische vaardigheden op
  • Voel je snel thuis bij je studie en in de gezellige studentenstad Leiden

  Past deze studie bij jou?

  • intellectuele uitdagingen niet uit de weg gaat;
  • niet bang bent om te ontdekken dat er geen definitieve antwoorden bestaan op alle vragen. In plaats daarvan gaat het eigenlijk meer om het stellen van de juiste vragen!
  • een zelfstandige houding en veel doorzettingsvermogen hebt;
  • van lezen houdt, want als filosoof zit je voortdurend met je neus in de boeken;
  • bereid bent om steeds door te blijven vragen. Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
  • gevoel voor taal hebt, vooral in het Nederlands en Engels (maar ook Duits en Frans komen goed van pas). Je talenkennis komt je na je studie overigens uitstekend van pas op de (internationale) arbeidsmarkt!

  Je hebt er plezier in meningen en opvattingen aan grondige kritiek te onderwerpen. Andersom zullen docenten en medestudenten ook jouw opvattingen en argumenten onder de loep nemen. Je moet dus niet alleen een kritische instelling hebben, maar ook tegen kritiek kunnen.


  https://www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/bachelor/filosofie